Kultúra

Meghalt Pamela Gidley, a Twin Peaks színésznője

52 éves volt.

A BBC News számolt be róla, hogy elhunyt Pamela Gidley amerikai színésznő, aki legismertebb szerepét, Teresa Banks karakterét a kultikussá vált Twin Peaks előzményfilmjében: a David Lynch rendezésében készült 1992-es Twin Peaks: Tűz, jöjj velem! című tévéfilmben játszotta.

Gidley az otthonában halt meg New Hampshire-i Seabrookban, a halálának pontos oka nem ismert.

Teljes nevén Pamela Catherine Gidley 1965-ben született a Massachusetts állambeli Methuenben és karrierjét modellként kezdte. 1985-ben a Wilhelmina modellügynökség „a világ legszebb lányának” is megválasztotta, egy évvel később pedig már fel is tűnt első mozifilmjében, a Gördeszkás Love Story című romantikus drámában, az akkor még ugyancsak fiatal és feltörekvő Josh Brolin oldalán.

Ugyancsak 1986-ban szerepet kapott még a MacGyver egyik epizódjában, majd az azt követő években olyan produkciókban játszott, mint pl. a Jampecek, a Kék iguána, A kék kopó és a Szédítő végzet, mígnem aztán jött a Tűz, jöjj velem!, amely utóbb mérföldkővé vált a pályájában.

A ’90-es évektől aztán játszott a Angel Street, a Strange Luck, A kaméleon, a Helyszínelők és a Skin című tévésorozatokban, illetve olyan nagyjátékfilmekben láthatták őt a nézők, mint a Szabadesés, a Mi a f… van, a Terror a yachton, az Olyan, mint a halál, a Bombasztori, a Maffia!, a Kéjek háza, az Egy lehetetlen ügy és a Mint a szélvész. Utolsó szerepét 2006-ban A főnök című krimisorozat egyik epizódjában vállalta.

Kiemelt kép: New Line Cinema/Twin Peaks Productions

Ajánlott videó

Olvasói sztorik