Kultúra

Rogán szerint jót fog tenni az oktatásnak miniszterként az, aki vallja, a társadalomtudományokat masszívan eltorzítva oktatják

Az új kormányból talán Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter kinevezését övezi talán a legnagyobb értetlenség. Az Országos Onkológiai Intézet eddigi főigazgatója által vallott nézetek sokak szemében tűnnek meglehetősen furcsának, az elmúlt napokban a fél magyar sajtón körbeszaladtak azok az elmúlt évekbeli nyilatkozatai, szereplései, amelyekre felkapja a fejét az ember.

Az RTL Klub megkérdezte Kásler kinevezéséről Rogán Antalt, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert, aki azt mondta, hogy Kásler jót fog tenni a magyar oktatásnak és az egészségügynek (azzal a Palkovics Lászlóval együtt, aki eddig oktatási államtitkár volt, az új kormányban technológiai és innovációs miniszter lesz).

Kásler korábban arról beszélt, hogy örül a kötelező hittan- és erkölcstanoktatás bevezetésének, a többi tantárgyat szerinte viszont rosszul tanítják – idézte fel az RTL Klub.

A társadalomtudományokat rendkívül masszívan eltorzítva oktatják.

A magyar kultúra elképesztő kincsestárát nem ismertetik meg a diákokkal, mondta még.

Az elmúlt évekbeli emlékezetes állításai:

  • Kásler szerint az ősrobbanás pusztán spekuláció,
  • a halálos betegségek 70-80 százaléka a Tízparancsolat megtartásával elkerülhető.
  • Kásler volt az is, aki az Árpád-házi DNS azonosítása után megállapította, hogy a magyarok nem finnugor eredetűek, vagyis egy genetikai kutatás alapján nyelvészeti felfedezésekre jutott, habár ez az összefüggés tudományosan finoman szólva értelmezhetetlen.
  • 2015-ben higiéniai és lélektani okokból nem engedélyezte, hogy az intézetében a nővérek és ápolók demonstratív céllal fekete ruhát viseljenek, valamint
  • ifj. Lomnici Zoltán CÖF-szóvivő pedig neki tulajdonította azokat az „adatokat”, melyek szerint „Nigéria lakosságának több mint 80 százaléka, legalább 100 millió ember AIDS-es.

Bővebben:

Sírva nevetős pillanatok várnak ránk, ha tényleg miniszter lesz Kásler Miklósból
Szerinte az ősrobbanás pusztán spekuláció, a halálos betegségek 70-80%-a pedig a Tízparancsolat megtartásával elkerülhető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik