Kultúra

Saját gondolatainak erejével húzza ki magát a gyászból a visszatérő Törőcsik Mari

Megvan a darab, amivel a lábadozó Törőcsik Mari visszatérhet a színpadra.

Koltai Lajos rendezésében, szívbemarkoló, felemelő monodrámában térhet vissza a színpadra hosszú betegsége után Törőcsik Mari – tudta meg a Bors. Joan Didion A mágikus gondolatok éve című memoárjában arról a traumáról ír, amikor váratlanul elveszítette szellemi és lelki társát, férjét, John Gregory Dunne-t, illetve a következő egy évről, arról a folyamatról, ahogy a gondolkodás, a kultúra, az írás erejével kihúzta saját magát a gyász mélyéről.

Ebből a kötetből készült a monodráma, mellyel Törőcsik Mari visszatérhetne a színpadra, erről már akkor beszéltek a rendezővel, amikor Törőcsik még kórházban volt, akkor azt mondta, amint jobban lesz, csinálhatják is a darabot, most, hogy már otthonában erősödik, ismét megerősítette, hogy benne lenne a projektben, ha képes színpadra állni. Koltai bizakodó, szerinte, ha megkönnyítik a színésznőnek a színpadra állást, megvalósulhat az előadás.

Én nagyon hiszek benne, Szombathelyen lenne a bemutató, és ott is játszanánk, hogy Marikának ne kelljen hosszú órákat utaznia az előadások miatt

– mondta.

Kiemelt kép: MTI / Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik