Belföld

Kamu Törőcsik Mari Orbán Viktornak írt levele

Az MTI-ben délután megjelent egy közlemény, melyben a Nemzeti Színház Törőcsik Mari kérésére azt írja, hogy a Nemzet Színésze cáfolja a sajtóban megjelent, a HVG-re hivatkozó sorokat, a művésznő megdöbbenve értesült arról, hogy a nevében nyilatkozat jelent meg, amelyet nem ő adott.

Az üggyel kapcsolatban a HVG azt írja,

nem készített interjút, nem idézte a művészt az április 8-i választások után, az eredményekkel összefüggésben nem szólaltatta meg. A szóban forgó „nyilatkozat” álhír-oldalakon jelent meg, amelyek a HVG nevét alighanem kamutudósításuk hitelességét igazolandó tüntették fel hazugságuk forrásaként.

A Nemzeti Színháztól pedig elvárják, hogy pontosítsa nyilatkozatát, és az ilyen cáfolatok közzététele előtt tájékozódjon arról, jelent-e meg a közleményében említett lapban, portálon, jelen esetben a HVG-ben olyan tudósítás, interjú, amely alapját szolgálhatta volna az ilyen álhírek terjedésének.

Az egyik internetes oldal tette ki a hamis levelet, melyben ez állt:

Tisztelt Orbán Viktor Úr, tisztelt Magyarok! 82 évvel és megannyi tapasztalattal a hátam mögött őszintén megrendített a mostani választások eredménye. Úgy hiszem, hogy az egész nemzet kudarca ez. Ugyan én már valószínűleg nem sokáig leszek e földön, de a gyermekimnek és a fiatalabb sorstársaimnak igenis számítani fog, ami most Április 8.-án történt.

Csalódottságom mérhetetlen, ennél már csak szívem szeretete a nagyobb. Őszintén kívánok ennek a nemzetnek irgalmat, kitartást és jobb időket. A történtek ellenére úgy hiszem, megérdemli. Ugyanezt szeretném kívánni Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak is, aki remélem egyszer felismeri, hogy hova is vezette hazánkat.

Maradok tisztelettel, T. Mari

Ajánlott videó

Olvasói sztorik