Nicolas Cage véres agymenését is bemutatják Cannes-ban

A Rendezők Kéthete szekcióban, amelynek bejelentették az idei indulóit.
Kapcsolódó cikkek

Az Arany Pálmára esélye versenyfilmek múlt heti és a Kritikusok Hete program résztvevői tegnapi bejelentését követően a cannes-i filmfesztivál szervezői ma közzétették a Rendezők Kéthete (La Quinzaine des Réalisateurs) elnevezésű szekcióban induló produkciók névsorát is.

A Variety beszámolója szerint mintegy 1609 alkotásból válogatták össze a dokumentumfilmeket és rövidfilmeket is felvonultató szekcióban idén olyan különlegességeket fognak bemutatni, mint

Gaspar Noé (Visszafordíthatatlan, Lépj az ürességbe) új rendezése, a Climax, az Oscarra is jelölt Debra Granik (Csontodiglan, A hallgatás törvénye) új filmje, a Leave No Trace és a Nicolas Cage főszereplésével készült véres akcióthriller, a Panos Cosmatos írta és rendezte Mandy.

Utóbbit januárban már a Sundance filmfesztiválon bemutatták és a már megjelent első kritikák szerint egy horrorba hajló teljesen őrült mozi lett, amely állítólag messze Cage legjobb filmje az új évezredben.

Ugyanakkor magyar alkotást ebbe a szekcióba sem hívtak meg, azaz egyelőre továbbra is csak Szilágyi Zsófia első rendezése, az Egy nap idén az egyetlen hazánkat képviselő film a nemzetközi mustrán.

Egy elsőfilmes magyar rendező már biztosan versenyez Cannes-ban
Szilágyi Zsófia Egy nap című alkotása meghívást kapott a rangos filmfesztiválra.

A Rendezők Kéthete szekció versenyfilmjei

A 71. cannes-i filmfesztivált május 9. és 19. között rendezik. A világ egyik legrangosabb seregszemléjének fődíjáért, az Arany Pálmáért a múlt héten bejelentett tizennyolc produkció fog versenyezni.

Megvan, mely filmek versenyeznek a cannes-i fesztiválon
Egyszersmind kiderült, hogy idén lesz-e magyar alkotás a rangos nemzetközi mustrán.
Kiemelt kép: SpectreVision/XYZ Films