Kultúra

Alföldi Róbert: Dühös vagyok, üvölteni tudnék

Miután Zalaegerszeg fideszes vezetése gyakorlatilag kitiltotta a városból Alföldi Róbert beszélgetős előadását, az eseményt végül Zalaszentgróton rendezték meg. A színész-rendező-színigazgatóval Veiszer Alinda beszélgetett szombat este a zalaszentgróti művelődési központban.

Alföldi a zalaegerszegi esetről azt mondta:

az egész olyan szomorú.

Hozzátette, ő nem arról akar beszélni, hogy milyen letiltva lenni –írja a 444 tudósítása. Hozzátette, ő abban nőtt fel, hogy ha igazságtalanságot érez, akkor kutya kötelessége tenni valamit. Viszont hangsúlyozta, nem keresi magának a forradalmár szerepet.

„Kevesen vagyunk, akik beszélnek” – jegyezte meg. Egyszerre tartja magát konzervatívnak és liberálisnak, és nem érti, miért nem működik a mai világban az, ha valaki másféle istenben hisz. Furcsának tartja, hogy a magyarok ennyire szeretik a nemzetközi konyhát, elfogadják, ha egy nemzet más ételt szeret, de az már baj, ha más istent.

Alföldit kikészíti az országot egyre jobban elborító nyomasztó hangulat és gyűlölködés, benne is indulatok tombolnak. Leszögezte, ez nem gyűlölet, hanem indulat, a kettő pedig nem ugyanaz. Beszélt a diáktüntetések után 50 ezer forintra büntetett fiatalokról is, azt mondta:

nem juthatunk el oda, hogy 16 éves gyerekeknek büntetéseket küldünk, csak mert ki merik nyitni a szájukat.

„Ettől dühös vagyok, üvölteni tudnék” – mondta.

Alföldi közeli barátjai közé tartozik Stohl András, aki nemrég igazolt a TV2-höz. Stohlról kijelentette, mélyen nem ért vele egyet, mélyen megveti, de nem szereti kevésbé.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Bodnár Boglárka

Ajánlott videó

Olvasói sztorik