Kultúra

Tibi atya betámadta Bödőcs Tibort és a Comedy Centralt

A Comedy Central mostanában olyan reklámokat futtat, amelyek a habonyinál valamivel konkrétabb ellenségképpel próbálják rávenni az embereket arra, hogy menjenek el szavazni, különben gonosz bunkók döntenek helyettük a sorsukról.

A milliós Facebook-oldaláról, kifinomult humoráról és minőségi italméréseiről ismert Tibi atya viszont most látta megfelelőnek az alkalmat, hogy beleszálljon a Comedybe és Bödőcsbe. 

Ha másért nem, Emő miatt kell szavazni, akinek az unokaöccse az újpesti víztől lett meleg
A Comedy Central másodjára csinálja meg a lehetetlent: viccesen buzdít arra, hogy szavazzunk az áprilisi választásokon.

A Blogstaron – ahol egyébként Bayer Zsolt is blogol – vezetett blogjukban azt írják,

A szavazás mellett számos közérthető érv van, a Comedy Centralnak mégis a leghitványabbhoz kellett nyúlnia. Az új ellenség Gábor és Emőke, az untermensch, aki bárki lehet, aki nem te vagy. Mert te, übermensch, még soha nem tolakodtál a buszon, mindig minden információnak utánanézel az interneten, és ha nem is értesz egyet valakivel, annak szigorúan tudományos alapja van, de ettől függetlenül azért szeretsz mindenkit teljes szívedből, kiváltképp Teréz anyát. Ellentétben ezekkel az emberi korcsokkal, akikkel egyetlen, ismétlem, egyetlen tulajdonságotok közös, és nem az, hogy mindketten emberek vagytok, hanem hogy szégyenszemre nekik is van szavazati joguk. Ez az alacsonyabb rendű szellemi kaszt ugyanannyit ér, mint Te, ezért pedig egyetlen módon vehetsz elégtételt: szavazással.

De Tibi atya szerint

kurvára nem mindegy, mivel mozgósítunk a szavazásra, de aki szerint igen, és mindenről a gáborok meg az emőkék tehetnek, az egy kurva szót se szóljon a kormány migránsozós, nemzethalállal riogató mozgósítására. Habony Árpád legalább vette a fáradságot, hogy az ellenségképet valódi fenyegetésről mintázza és aztán arról hazudozzon, ne a felettem lakóról.

Ha egy Tibi atyánál kevésbé sarkos, de kifinomultabb elemzőhöz fordulnánk, legyen az mondjuk Török Gábor, akkor nyilván azt mondaná erre, hogy

ez is egy vélemény.

Menj el szavazni, különben egy rohadék dönt a te jövődről is
Ezt üzeni a Comedy Central új videója, amely sajátos módon buzdít a választási részvételre.

Frissítés: Közben felhívták rá a figyelmemet, hogy a Comedy reklámjai erős koppintásai ennek a videónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik