Kultúra

Kártérítést fizet a Star Trek színészének halálát okozó autó gyártója

Anton Yelchin családja beperelte Chryslert, amely pereskedés helyett inkább fizet.

2016 júniusában megrázta a világot a főleg az új Star Trek-filmekből ismert Anton Yelchin halála, amelyet az okozott, hogy halálra zúzta saját autója. A 27 éves színész a háza előtti feljárón parkolt a Jeep Grand Cherokee terepjáróval, amelynek már járt a motorja, amikor kiszállt belőle, vélhetően azért, hogy kinyissa a bejárati kaput, azonban a jármű visszagurult és a vaskerítéshez préselte Yelchint.

A Variety (via Index) számolt be róla, hogy Yelchin családja tavaly beperelte a terepjárót gyártó Chryslert, amely azonban inkább peren kívüli egyezségre törekedett és kártérítést ajánlott fel a hozzátartozóknak. A kártérítés összegét nem közölték, ugyanakkor a Chrysler közleményt adott ki a megállapodásról:

A Fiat Chrysler US elégedett, hogy sikerült az ügyet békésen rendezni és mindkét fél számára megnyugtató eredmény született. A megállapodás részletei bizalmasak. Továbbra is őszinte részvétünket nyilvánítjuk a Yelchin családnak az őket ért tragikus veszteségért.

A Yelchin által is használt 2015-ös Jeep Grand Cherokee modellekkel már korábban is voltak problémák, a típust vissza is hívták váltóhiba miatt. Az új e-váltó működése ugyanis nem volt egyértelmű, így gyakran előfordult, hogy az autó üresben állt, miközben a sofőr azt gondolta, hogy parking állapotban állította le a járművet. A feltételezések szerint egy ilyen hiba okozhatta a fiatal színész halálát is.

Aranyos videókkal emlékeznek Anton Yelchinre a Star Trek színészei
A videókból kiderül, hogy Yelchin és kollégái milyen jópofa játékkal múlatták az időt a Star Trek 3 forgatási szüneteiben.
Kiemelt kép: Getty Images/WireImage/Tommaso Boddi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik