Kultúra

Robin Williams fogdosott, de nem baj

Az Egy úr az űrből filmbeli partnernője, Pam Dawber könyvében arról ír, Robin Williams több módon zaklatta, de őt ez valójában nem zavarta.

Robin Williams fogdosta partnernőjét, mutogatta magát neki, és egész sor egyéb módon zaklatta az Egy úr az űrből forgatásán – legalábbis ez derül ki egy hamarosan megjelenő könyvből. Pam Dawber a sorozatban a női főszereplő Mindyt alakította, és elmondása szerint Williams mással sem viselkedett épp visszafogottan. De ez akkoriban nem zavart senkit.

A legundorítóbb dolgokat csinálta velem, és én sosem sértődtem meg. Villantott előttem, hozzám dörgölőzött, fogdosott. Azt hiszem, sok emberrel csinált ilyesmit… de annyira buli volt!

Williams gyakorlatilag végigbohóckodta a forgatást, sokszor egészen fullba tolva, derül ki a Dave Itzkoff New York Times-újságíró májusban érkező könyvéből. Az is előfordult, hogy a színész teljesen meztelenül jelent meg a díszletben, sőt, egy alkalommal egy bottal fenéken bökte a Mindy nagyanyját játszó színésznőt is.

Ha írásban látnád, fel lennél háborodva. De volt benne valami ártatlan – azok a csillogó szemei. Csak rád nézett hirtelen, játékosan, mint egy kiskutya. Aztán megmarkolta a cickódat, majd elszaladt. És valahogy megúszta. Ez a 70-es évek volt, végül is!

 

– nyilatkozta Dawber. A sorozat rendezője, Howard Storm annyit tett hozzá, hogy Robin Williams egyszerűen csak ilyen volt, unalmában ilyen csínyekkel szórakoztatta magát, rászóltak, újravették a jelenetet, ennyi. Garry Marshall producer is megerősítette, szerinte Williams egyetlen célja az volt, hogy elérje, hogy Pam Dawber elpiruljon.

A dilis Mork nevű, égből pottyant fickóról és földi barátnőjéről szóló Egy úr az űrből 1978 és 1982 között futott, gyakorlatilag ez alapozta meg Williams mozikarrierjét. Botrányos viselkedése ellenére Dawber nagyon szép emlékként tekint vissza a közös munkára, szerinte szinte testvérként szerették egymást, Williamsnek pedig óriási szíve volt.

Igazán szerettem Robint, Robin pedig igazán szeretett engem. Egyszerűen passzoltunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik