Kultúra

10 dolog, amit nem tudtál Robin Williamsről

Érdekességek a remek színészről és humoristáról, aki éppen ma lenne 65 éves.

1. Mielőtt színészkarrierje beindult volna, Robin Williams a hetvenes években utcai pantomimesként kereste kenyerét.

2. Saját elmondása szerint a legtöbbet a humorról és az időzítés fontosságáról a Monty Python Repülő Cirkuszából tanult.

3. Mikor megkérdezték tőle, hogy a lányát, Zeldát a The Legend of Zelda miatt nevezte-e el így, azt válaszolta, valójában a fia, Zachary volt az, akinek eszébe jutott a név, de amikor a volt feleségével meghallották, mindkettejüknek azonnal megtetszett. Ami a videojátékokat illeti, Williams a The Legend of Zelda: Ocarina of Time, mellett a Call of Duty, a Portal és a Battlestations Pacific rajongója volt.

4. Egyszer épp Zeldának olvasott fel saját kedvenc gyerekkori könyvéből: az Oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrényből, mikor a kislány rászólt, hogy ne próbáljon külön hangot kitalálni minden szereplőnek, majd elégedetten nyugtázta, mikor az apja saját hangján folytatta a mesélést.

5. Az Aladdin szinkronizálásakor eleinte csak a szövegkönyvből olvasta fel a dzsinn szövegét, majd megkérdezte, kipróbálhat-e valamit. Ezután elkezdett játszani a hangjával, próbálgatta, hogyan illene legjobban a karakterhez. A készítőknek borzasztóan megtetszett, amit csinált, úgyhogy biztatták is. Williams végül annyira belejött Dzsini szerepébe, hogy a szövegének nagy részét improvizálta.

Fotó: Moviepilot
Fotó: Moviepilot

6. Egyszer szörnyen megharagudott a Walt Disney-re, miután észrevette, hogy a dzsinn hangját (vagyis az övét) használják az Aladdintermékek reklámozásához. Azt mondta, ő nem szeretne eladni semmit. A Disney végül megpróbálta kibékíteni azzal, hogy egy nagyjából egymillió dollár értékű, eredeti Picasso festményt küldtek neki.

7. Miután Oscart nyert a Good Will Huntingban nyújtott alakításáért, a mindenkori német szinkronhangjának elküldte a díj másolatát egy üzenet kíséretében, amelyben köszönetet mondott a férfinak, amiért híressé tette Németországban.

8. A Schindler listájának forgatásakor Steven Spielberg több alkalommal is felhívta őt. Ilyenkor a kihangosított telefonon keresztül Williams viccmeséléssel próbálta felvidítani a megterhelt stábot.

9. Miután a Supermant alakító Christopher Reeve egy lovasbaleset következtében véglegesen lebénult, Williams orvosi ruhába öltözve látogatta meg őt a kórházban. A jelmez mellé hevesen gesztikulált, és orosz akcentussal beszélt. Reeve elmondása szerint ekkor nevetett először a balesete után.

10. A Mork nevű űrlény alakításával aratott siker után (Egy úr az űrből) kijelentette, hogy ezek után sem vesz magának valami új és fényes autót, hanem megtartja az 1966-os Land Roverét. Azt mondta, az olyan autót szereti, ami épp mint ő maga, egy kicsit kiszámíthatatlan.

Kontró Lili

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik