Kultúra

Előzményfilm készül a Maffiózókhoz

A kultikussá vált gengsztersorozat alkotója írja és producerálja a filmet.

A Deadline számolt be róla, hogy a Maffiózók (The Sopranos) alkotója, David Chase előzményfilmet forgat az HBO nagy sikerű krimisorozatához. A Warner Bros. Pictures és a New Line Cinema stúdió égisze alatt készülő produkció a ’60-as években fog játszódni és The Many Saints of Newark lesz a címe.

David nagyszerű történetmesélő és mi, az HBO-nál dolgozó kollégáinkkal együtt rendkívül izgatottak vagyunk, amiért úgy döntött, hogy egy mozifilmmel visszatér a Maffiózók világába

— nyilatkozta a Warner Bros. Pictures Csoport elnöke, Toby Emmerich.

A nagyjátékfilmnek már kész is a forgatókönyve, amelyet Chase és anno a Maffiózók több epizódját is író Lawrence Konner (A majmok bolygója, Gengszterkorzó) dolgozott ki közösen.

A The Many Saints of Newark cselekménye még nem ismert, mindenesetre annyi már kiderült, hogy a film a newarki faji zavargások idején fog játszódni és a Maffiózókból több karakter is fel fog tűnni benne.

A Maffiózók 1999 és 2007 között hat évadot élt meg és új évezred egyik legsikeresebb sorozatává vált. A mások mellett a néhai James Gandolfini, Frank Vincent és Frank Pellegrino, továbbá Michael Imperioli, Dominic Chianese, Steven Van Zandt, Tony Sirico és Robert Iler alkotta szereplőgárdával készült krimi- és drámasorozatot nem kevesebb, mint 21 Emmy-díjjal és öt Arany Glóbusszal tüntették ki.

Kiemelt kép: HBO

Ajánlott videó

Olvasói sztorik