Kultúra

Horrorfilm forgatásán torzult el az arca, beperelte a készítőket

A színésznő arcát 70 öltéssel kellett összevarrni és a heg miatt a karrierjének is lőttek.

A Deadline számolt be róla (via Index), hogy beperelte a Ghostland című horror producereit és a filmet gyártó produkciós céget Taylor Hickson (Deadpool, Minden, minden), aki még 2016 decemberében a forgatáson súlyos balesetet szenvedett és az arca egy heg miatt helyrehozhatatlanul eltorzult.

Az eset úgy történt, hogy a forgatáson Hicksont az egyik jelenet felvétele során arra kérték, hogy addig üssön egy üvegajtót, amíg az össze nem törik. Az akkor 19 éves színésznő megkérdezte, hogy biztonságos-e ez, mire a rendező Pascal Laugier azt mondta neki, persze, csinálja csak. A vége az lett, hogy amikor az üvegajtó összetört, Hickson átzuhant rajta és az üvegszilánkok összevagdosták.

Egyéb sérülések mellett az arca bal felén hosszú vágás keletkezett, amelyet hetven öltéssel kellett összevarrni. A színésznő több plasztikai műtéten is átesett, az arcát azonban nem sikerült rendbe hozni.

A kereset szerint nem is létezik olyan technika, amivel a heget teljesen el lehetne tüntetni.

A valószínűleg a karrierjét is derékba törő baleset miatt Hickson kártérítést követel a készítőktől, akik a forgatáson nem elég, hogy nem kaszkadőrt alkalmaztak egy ilyen veszélyes jelenet felvételéhez, de még csak nem is az ilyenkor használatos biztonsági üveg, hanem hagyományos üveg volt az ajtóban. Ugyanis a biztonsági üveg könnyebben törik és nem eredményez olyan éles szilánkokat, mint a hagyományos.

A balesetet követően a Ghostland munkálatai egy ideig szüneteltek, de azóta befejezték a filmet, amely világszerte idén tavasszal fog a mozikba kerülni. Mintha csak a történekre utalna, a nálunk majd május 3-tól látható alkotás poszterén egy összetört arcú nő látható.

Inferno Pictures Inc./Logical Pictures
Kiemelt kép: Getty Images/David Livingston

Ajánlott videó

Olvasói sztorik