Kultúra

Lopott Oscarral partizni jó bulinak tűnt – de börtön lehet a vége

Vádat emeltek Terry Bryant ellen, aki a hétvégi OScar-gálán megfújta Frances McDormand frissen nyert Oscar-szobrát.

Hiába kérte Frances McDormand, hogy ne legyen ügy a dologból, most úgy tűnik, komoly büntetésre számíthat Terry Bryant, aki az Oscar-gálát követő Governors’ Ballról elemelte a legjobb színésznőnek járó Oscar-szobrot, majd körbecsajozta vele a környéket, boldogan pózolva a szoborral különböző közösségi oldalakon. A férfinak ugyan ez lehetett élete bulija, most mégis baj lehet a hepajból, ugyanis a Los Angeles-i ügyészség vádat emelt ellene egy rendbeli nagy értékű lopás miatt.

Bryant most is komoly, 20 ezer dolláros (5 millió forintos) óvadék fejében van szabadlábon, ám ha elítélik, húzása akár három év börtönt is érhet. A férfinak jegye volt a Kormányzók báljára, a díjátadó utáni hivatalos vacsorára, itt gondolta úgy, hogy emeli kicsit az ázsióját a szobrocskával: egész sor fénykép és videó tanúsítja, hogy büszkén mutogatta az Oscar-szobrot, mintha az övé lett volna.

Egy fotósnak tűnt fel, hogy a gálán nem látta a győztesek között, követte és felelősségre vonta. Bryant a rendőrség kérésére szó nélkül átadta a szobrot, így az még az este során visszakerült jogos tulajdonosához.

Bryant esélyeit nehezíti, hogy úgy tűnik, visszaesőről van szó: egy Instagram-fotó tanúsága szerint a Screen Actors Guild díjátadóján is behúzhatott egy hasonló akciót, ugyanis egy SAG szoborral is pózol, és egyébként is szeret hasonló rendezvényeken hírességek között menőzni. A vádat várhatóan szerdán ismertetik egy Los Angeles-i bíróságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik