Kultúra

A Trónok harca sztárjával készül a Holló-remake, kitűzték a bemutatót

Megvan, hogy mikor fog a mozikba kerülni a Jason Momoa főszereplésével forgó feldolgozás.

Több éves huzavonát követően a Sony Pictures hivatalosan is zöld utat adott az 1994-es A Holló (The Crow) feldolgozásának, amelyben az évek során felmerült csaknem féltucat jelöltet követően végül Khal Drogo Jason Momoa fogja játszani a főszerepet – írja a Variety.

A bemutatót is kitűzték: a remake 2019. október 11-én fog debütálni az amerikai mozikban.A készítőket illetően az Eric Draven/Holló szerepében a néhai Brandon Lee örökébe lépő Momoa és a szkriptet évek óta pofozgató közel féltucat forgatókönyvíró mellett a rendező neve ismert: a feldolgozást Corin Hardy fogja levezényelni. Neki köszönhetjük a 2015-ös The Hallow című horrort, illetve ő dirigálja a jelenleg is forgó The Nunt, amely a Démonok között 2-ben megismert apácáról fog szólni.

Kitűzték a Démonok között 2 apácájáról szóló horror premierdátumát
És már az is megvan, hogy ki fogja rendezni a horrorfranchise újabb spinoffjaként készülő produkciót.

A Sony már korábban beharangozta és a rendezésre Hardy szerződtetése alátámasztani látszik a stúdió ígéretét, miszerint keményen korhatáros, félelmetes filmnek tervezik az új A Hollót. A feldolgozás állítólag hangsúlyosan más lesz, mint a kultikussá vált eredeti, amelynek forgatásán Brandon Lee életét vesztette.

A hírhedt forgatási baleset úgy történt, hogy az egyik jelenet felvétele során Brandon Lee besétált egy lakásba, ahol a Michael Massee által megformált negatív karakter, Funboy revolverrel előbb fenyegette, majd körülbelül 5 méterről rálőtt. Ezt a .44-es kaliberű pisztolyt már egy korábbi jelenet forgatásánál is használták. Miután a fegyverre közeli felvételhez volt szükség, a stábnak hatástalanított, de valódinak látszó lőszerutánzattal kellett megtöltenie a tárat. A balesetet követő vizsgálat során azonban kiderült, hogy nem ilyen célra gyártott kelléklőszert vásároltak, hanem éles lőszert alakítottak át a forgatáshoz.

Az új Hollót hamarosan elkezdik forgatni, miután Momoa nemrég végzett következő filmje, az Aquaman-mozi felvételeivel. Az Aquaman már az utómunkálatokat tapossa decemberben fog a mozikba kerülni.

Készül az Aquaman - itt az első forgatási fotó és a film logója
Mostanra az is eldőlt, hogy ki rendezi a Jason Momoa címszereplésével készülő szuperhősmozit.
Kiemelt kép: Getty Images/FilmMagic/Axelle/Bauer-Griffin

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik