Kultúra

Bele fogunk fulladni a Netflix-filmekbe

Úgy fest, a Netflix véresen komolyan gondolja, hogy nemcsak online videótékaként, de gyártóként is le akarja uralni a piacot. A napokban bejelentették egy tech-konferencián, hogy 700, azaz hetesszáz saját filmet forgatnak idén. Erre potom 8 milliárd dollárt költ a cég. A termelés őrült fokozásában szerepet játszhat a Netflix pozícióit fenyegető tavalyi gigaüzlet is, amelynek során a Disney megvette a 21st Century Foxot. Ez előrevetíti annak lehetőségét, hogy a Disney egy rakás filmet kivon majd a Netflixről, hogy felfuttassa a saját streaming-szolgáltatását. Így a cég a tartalom terén is igyekszik a saját lábán megállni.

Akárhogyis, megint a South Park alkotóinak lett igaza, akik már tavaly azon viccelődtek, hogy a Netflix konkrétan bármilyen filmötletet megvesz, hogy képes legyen tartani az iramot.

Helló, itt a Netflix! Zöld utat kap a tervük, amúgy kivel beszélek?

– zihálta a telefonba az operátor, mikor Cartmanék betelefonáltak szuperhősös filmtervükkel. Azt majd meglátjuk, hogy a mennyiség nem megy-e a minőség kárára. Duncan Jones múlt héten debütált, katasztrofális sci-fije mindenesetre intő jel lehet, hogy érdemes lenne néha kicsit elidőzni a fejlesztés során.

Borítókép: Netflix

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik