Kultúra

A világ legrosszabb filmjének rendezője új mozival sokkol

Tommy Wiseau tizenöt éve megcsinálta A szoba című alkotását, amit azóta is a megtisztelő "minden idők legrosszabb filmje" címmel illetnek. Wiseau most megint rendez, fedezékbe!

Bár a trashműfajnak akad néhány egészen kultikus képviselője – mondjuk, bármelyik Asylum-film -, ezek közül az egyik legismertebb kétségkívül A szoba című Tommy Wiseau-műalkotás, melyet sokan minden idők legrosszabb filmjeként aposztrofálnak, lássuk be, nem teljesen alaptalanul.

Hollywood kidobta az ajtón, de ő visszamászott az ablakon
2003-ban elkészült a filmtörténelem legrosszabb és egyben legjobb filmje.

Mint ismeretes, majd’ tizenöt évvel később, 2017-ben James Franco és tesója, Dave Franco által tető alá hozott egy filmet A szoba megszületéséről, A katasztrófaművész címen futó őrület pedig olyan jól sikerült, hogy egész sor jelöléssel és díjjal ismerte el a szakma, James Franco színészi Golden Globe-ot kapott érte vígjáték kategóriában, és az Oscaron is eséllyel indul az adaptált forgatókönyvek között. A hype-ot pedig meg kell lovagolni, ezt Tommy Wiseau is jól tudja, így aztán erőltetett tempóban összehozta új filmjét, Best F(r)iends címmel, ráadásul ugyanazzal a Greg Sesteróval karöltve, akivel A szobát is csinálta. Ez a kombináció erősen előre vetít bizonyos minőséget, amint az a lenti trailerből is kiderül – hogy mi sül ki mindebből, szeptemberben, a film bemutatásakor kiderül.

Kiemelt kép: Summit Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik