Kultúra

Zseniális lesz James Franco a világ legkatasztrofálisabb filmeseként

A színész Tommy Wiseau-t alakítja a The Disaster Artist című filmben, amely a kultikussá vált The Room elkészítéséről szól. Trailer.

Hét évvel a 127 órában nyújtott alakításáért begyűjtött első jelölése után ismét komoly esélye mutatkozik az aranyszobrocska elhódítására James Francónak, aki ráadásul nemcsak a főszerepet játssza benne, de rendezte is a The Disaster Artist című életrajzi dramedyt, amely a sokak által a világ (egyik) legrosszabb filmjének tartott 2003-as The Roomról és az azt összehozó Tommy Wiseau-ról szól.

A már több filmfesztiválon bemutatott és azokon komoly sikereket arató The Disaster Artist első kritikái szerint Franco filmje nagy szeretettel nyúlt a figurákhoz, és még a kultikus alapmű ismerete nélkül is értelmezhető – mindez átjön az új, második előzetesből is. A külföldi ítészek máris szerint ez a színészből rendezővé is avanzsált Franco eddigi pályájának csúcsa és az alkotás a közelgő díjszezon egyik favoritja.

A James Franco öccse, Dave Franco, továbbá Seth Rogen, Alison Brie, Zac Efron és Josh Hutcherson mellékszereplésével készült The Disaster Artist december 8-án fog debütálni az amerikai mozikban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik