Kultúra

Fábián Juli-emlékkoncert lesz Budapesten

A néhai énekesnő barátai és zenésztársai fognak fellépni a tavaszi koncerten.

Fábián Juli emlékére rendeznek koncertet május 6-án a Budapest Parkban.

A tavaly decemberben tragikusan fiatalon elhunyt énekesnő előtt egykori zenésztársai és barátai róják le tiszteletüket és elevenítik fel Fábián Juli munkásságát – közölték a szervezők (via MTI).

A koncerten fellép többek között a Delov Jávor és Dj QCee által vezetett Random Trip, MC Kemonnal, Wolfie-val, Vitáris Ivánnal, Judie Jay-jel, Tátrai Tiborral és Dés Lászlóval kiegészülve. Közreműködik még Bata István, Gábor Andor, Zoohacker, Premecz Mátyás és Udvarhelyi Gábor, illetve vendégszólistaként Palya Bea, Sena Dagadu, Tóth Vera, Wolf Kati, Micheller Myrtill és Jónás Vera is színpadra lép.

Az emlékkoncert bevételét jótékony célra fordítják a szervezők, a jegyek eladásából befolyó pénz az újonnan létrehozott Fábián Juli Alapítvány számlájára kerül. Az alapítvány célja olyan zenészek támogatása, akik hosszan tartó betegség miatt nem tudnak fellépni, alkotni, dolgozni.

Fábián Juli december 16-án hunyt el rákbetegségben. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt. A szakma és a közönség által az egyik legtöbbre tartott magyar díva 2007-ben és 2008-ban a Montreux Jazz Voice Competition legjobb nyolc énekese közé jutott. Fábián Juli a dzsessz és a pop műfajában számos sikeres produkció részese volt: szerepelt az Erik Sumo Bandben, a Barabás Lőrinc Eklektricben, de készített lemezt a Fábián Juli Jazz Riff-fel és Zoohackerrel is.

„Fábián Juli nélkül nem létezne a karrierem”
Zenésztársai búcsúznak az énekesnőtől, aki szombaton halt meg.
Kiemelt kép: MTI Fotó/Kálmándy Ferenc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik