Kultúra
Budapest, 2013. szeptember 8.
Az Eszter szerepét alakító Balázsovits Edit (b2) és Almási Éva (b4), a József szerepét alakító Tahi Tóth László (j4) és Telekes Péter (j3), valamint a fiú szerepét alakító Géczi Zoltán (j) és a pokol angyala szerepét alakító Molnár Áron (b) a Presser Gábor, Adamis Anna, Déry Tibor és Pós Sándor Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról címû musicaljébõl készült Popfesztivál 40 címû darab próbáján a Vígszínházban 2013. szeptember 7-én. A darabot szeptember 8-án, a magyar dal napján mutatják be a teátrum igazgatója, Eszenyi Enikõ (középen) rendezésében.
MTI Fotó: Kallos Bea

Eszenyi Enikő: Nagyon mélyen szerettem Tahi Tóth Lászlót

24.hu
24.hu

2018. 02. 22. 19:19

Elhunyt Tahi Tóth László, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, szinkronszínész, érdemes és kiváló művész.

Jó humorú és mégis titokzatos művész volt, a legnagyobbak közül való

– emlékezett pályatársára a Vígszínház igazgatója.

Eszenyi Enikő az MTI-nek nyilatkozva felidézte, hogy már főiskolásként nézhette Tahi Tóth Lászlót próbákon, és sokszor lehetett egy színpadon vele a Vígszínházban.

„A legmegkapóbb Laciban az volt, hogy a színpadon szellemesen, könnyedén létezett, drámai szerepeiben szenvedélyesen és átélten játszott, miközben az életben nagyon zárkózott volt”, mondta.

Gyönyörűen rajzolt, nagyon muzikális, egyszerre jó humorú és mégis titokzatos művész volt, a legnagyobbak közül való. Nagyon mélyen szerettem

– emlékezett pályatársára Eszenyi Enikő, aki hozzátette: örül, hogy tegnapelőtt még foghatta a kezét, és mesélhetett neki szeretett színházáról, amelynek haláláig hűséges tagja volt.

Lukács Sándor színművész elmondta, hogy 45 évig voltak kollégák és barátok Tahi Tóth Lászlóval a Vígszínházban.

Annak ellenére, hogy tudtam, súlyos beteg, döbbenetes és felfoghatatlan számomra, hogy már nincs közöttünk

– nyilatkozta.

Mint mondta, rengeteg előadásban voltak egymás partnerei és sem művészileg, sem emberileg nem okozott soha csalódást. Felidézte, hogy együtt dolgoztak a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című előadásban, Csehov Platonov című darabjában is játszottak, a vígjátékok közül pedig Georges Feydeau Bolha a fülbe című darabját említette.

Az utóbbi időben a Pesti Színházban Peter Morgan Audiencia című darabjában voltak partnerek. Mint mondta, ez volt a legutolsó közös munkájuk.

Egy biztos: életem végéig őrizni fogom az emlékét

– fogalmazott Lukács Sándor.

Az életének 75. évében elhunyt Tahi Tóth Lászlót türelemmel és méltósággal viselt betegség után érte a halál, a Vígszínház saját halottjának tekinti.

(kiemelt kép: mti)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.