Kultúra

Már megint kiderült, hogy az egész világ imádja a Breaking Badet

Éppen január végén lett tíz éves a Breaking Bad, de még mindig ez az a sorozat világszerte, amit először ledarálnak a Netflix előfizetői a legújabb listájuk szerint. A streaming szolgáltató statisztikái mindig érdekesek, előfordul olyan is, amikor a szokásos sorrendek helyett kiemelnek egy-egy furcsa adatot. Ilyen volt például a filmtörténelem talán legkellemetlenebb karácsonyi vígjátéka, amiről Twitteren osztottak meg infókat, hogy nem értik, miért nézte meg 53 ember 18 napon keresztül minden nap az Egy karácsonyi herceget.

Tíz éve kezdett el drogot kotyvasztani a rákos kémiatanár
Ebből pedig megszületett minden idők egyik legjobb sorozata, a Breaking Bad.  

Most viszont azt vizsgálták, hogy mik azok a sorozatok, amiket az előfizetők először darálnak le az oldalon. Ezt hívják binge watch-nak, ami azt jelenti, hogy az előfizetők egy héten belül befejeznek egy évadot (főleg az elmúlt 5 évben regisztrált felhasználókra fókuszálnak). A Time azt írja, hogy az új netflixesek átlagosan 12 napon belül kezdenek darálni egy sorozatot, és 90 százalékuk egy éven belül letudja az első darát.

Átlagosan három napra van szükségük a nézőknek egy évadhoz. 

Ezen felül már azt is tudjuk, hogy melyek azok a népszerű műsorok, amiket a felhasználók először néznek végig egy ültő helyükben. A lista az összes netflixes ország adataira vonatkozik.

  1.  Breaking Bad (Totál szívás)
  2.  Orange is the New Black
  3. The Walking Dead
  4.  Stranger Things
  5. Narcos
  6. House of Cards (Kártyavár)
  7. Prison Break (A szökés)
  8. 13 Reasons Why
  9. Grey’s Anatomy (A Grace klinika)
  10. American Horror Story

Kiemelt kép: Ursula Coyote/Europress

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik