Kultúra

Ha nem lenne elég: még három Star Wars-film jön, éspedig a Trónok harca fejeseitől

Jól olvastad: a Trónok harcát tető alá hozó David Benioff és D.B. Weiss az eddigi filmektől teljesen független Star Wars-trilógiát készít.

Bár még a klasszikus kilencrészes történetből is hátra van egy rész, és a spinoffokból is kettő, sőt, még három filmet beígértek, a Lucasfilm máris egyértelművé tette, hogy a Star Wars-érának még jó ideig nem lesz vége: a David Benioff D.B. Weiss páros ugyanis, akik a Trónok harcát tévére adaptálták, még három filmet tesz hozzá a sokak szerint már így is túl nagyra hízott gyűjteményhez.

A közlemény szerint ez a trilógia független lesz mind a Skywalkerek történetétől, mind a Rian Johnson fejlesztette új trilógiától, tehát, ha jól számolunk, akkor 9+3+3+3 film biztosan érkezik a messzi-messzi galaxisból.

David és Dan a ma élő legjobb történetmesélők közé tartozik. Összetett karaktereik, a történet mélysége és a mitológia gazdagsága új területeket hódít majd meg és olyan merészen nyúl a Star Warshoz, amit elképesztően izgalmasnak tartok.

– mondta Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke.

1977 nyarán elutaztunk egy messzi-messzi galaxisba, és azóta is arról álmodunk. Megtisztelő a lehetőség, kicsit ijesztő a felelősség, és nagyon várjuk, hogy elkezdhessük a munkát, amint a Trónok harca utolsó évada elkészül.

– tette hozzá Benioff és Weiss. Izgalmuk hihető, ugyanakkor a Trónok harcával már bizonyították, hogy jó érzékkel tudnak olyan alapanyaghoz nyúlni, amit globális rajongás övez. A Lucasfilm közleménye nem tért ki arra, hogy a páros pontosan milyen szerepben munkálkodik majd a projekten, íróként, rendezőként, producerként, vagy ezt mind együtt. A stúdió egyelőre premierdátumokkal sem szolgált, annak viszont, mint írják, nagyon örülnek, hogy nem láttak Másokat felbukkanni a cég környékén.

Benioff és Weiss nyilatkozata a Trónok harca utáni gyors kezdésről azt is jelentheti, hogy a páros által korábban bejelentett Confederate című HBO sorozat, amelyben egy olyan Amerikát mutattak volna meg, ahol a polgárháborút Dél nyerte, és így a rabszolgatartás máig legális, alighanem lekerült a napirendről. Bár az HBO nem adott kis semmilyen hivatalos nyilatkozatot ez ügyben, tehát a Confederate akár még el is készülhet, bármennyire kiakadt rajta a közvélemény. Benioffék mindenesetre még legalább egy évig el lesznek foglalva, a Trónok harca záróévadát ugyanis csak 2019-re ígérik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik