Kultúra

Nemzetközi díjat nyert a Sziget

A magyar fesztivál kapta a legjobb zenei felhozatalért járó elismerést az European Festival Awardson.

A Line-up of the year, azaz a tavalyi év legjobb zenei felhozatalának díját vehették át a Sziget képviselői az European Festival Awards, a fesztiválok legnagyobb megmérettetésének díjátadó gáláján szerdán késő este a  hollandiai Groningenben – írja az MTI.

Az European Festival Awardson a Sziget az elmúlt években többször és több kategóriában is megkapta a legjobbnak járó díjat. Kétszer volt már  Európa legjobb nagyfesztiválja, nyert már a legjobb zenei felhozatalért járó díjat és volt a fellépők kedvenc fesztiválja, tavaly pedig a év életmű díját is átvehették, amit a Sziget korábban autóbalesetben elhunyt munkatársa, Dan Panaitescu posztumusz kapott meg.

Az idei gálán a zenei felhozatalért járó díjjal a magyar fesztivál olyan versenytársakat előzött meg, mint például a Glastonbury, a Roskilde vagy a Lollapalooza. A kategória 10 legjobb fesztiváljának listáját szakemberek állították össze, ezután közönségszavazással dőlt el a végeredmény. A díj átadásakor hangsúlyozták, hogy a megmérettetésben nemcsak a headlinerek számítanak, hanem a teljes program.

Itt az idei Sziget aftermovie
Látványos és pörgős kisfilm eleveníti a fesztivál napjait és legklasszabb pillanatait.
Kiemelt kép: 24.hu/Marjai János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik