Kultúra

Bezárás fenyegeti Jamie Oliver olasz éttermeit Nagy-Britanniában

A sztárséfnek már tavaly is több vendéglője és kocsmája kényszerült lehúzni a rolót.

A Daily Mail számolt be róla, hogy értesülésük szerint tizenkét étkezdét zárhat be Jamie Oliver Jamie’s Italian nevű étteremláncából, miután 2017-ben 10 millió dolláros veszteséggel zárt a franchise.

A veszélybe került éttermek az Egyesült Királyságban Glasgow, Bristol, Cardiff és St Albans városaiban működnek.

Ez már nem az első eset lenne, merthogy tavaly a szóban forgó olasz éttermek és az ugyancsak a sztárszakács tulajdonát képező Union Jack kocsmák közül is hetet kellett megszüntetni.

A Daily Mail egyik forrása szerint alkalmazottak tucatjai maradhatnak munka nélkül, ugyanakkor a leghűségesebbek és legkeményebben dolgozók számára van némi esély arra, hogy a még működő többi Jamie Oliver-étteremben kapjanak munkát.

A hálózatot üzemeltető Jamie Oliver Restaurant Group szóvívője úgy nyilatkozott, már keresik a módját, hogyan lehetne az étteremlánc újrastruktúrálásával megakadályozni az étterembezárásokat.

A hírrel kapcsolatban a Jamie’s Italian éttermeket Budapesten és Bécsben üzemeltető Zsidai Csoport jelezte, hogy a szigetországi éttermekben pár Jamie’s Italian esetében változások történhetnek, ez lehet étteremátalakítás, másik Jamie’s koncepcióvá alakítás, vagy komoly beruházással járó feljebb pozicionálás is. A döntés nincs kihatással az éttermekre Budapesten és Bécsben, azok működnek tovább a Jamie Oliver Restaurant Groupban.

Kiemelt kép: Getty Images/Richard Bord

Ajánlott videó

Olvasói sztorik