Kultúra

Már a trailerével kiveri a biztosítékot az új Hellraiser-horror

Groteszk lényekből és hajmeresztő eseményekből sem lesz hiány a franchise legújabb, tizedik részében.

Még 1987-ben mutatták be a horror egyik mestereként számon tartott Clive Barker végtelenül bizarr és hátborzongató alkotását, a saját regénye alapján forgatott Hellraisert, amely utóbb nem csak kultikussá vált, de a műfaj egyik emblematikus figuráját, Pinheadet is megismertette a világgal. Most, harmincegy évvel az alapfilm és héttel a Hellraiser: Revelations című legutóbbi, kilencedik installációt követően jön a franchise újabb bőrlehúzása, a Hellraiser: Judgment, amelynek megjelent az első előzetese.

Hogy igazából mi lesz itt a sztori, arról csupán ködös információmorzsákat csepegtet az előzetese, ugyanakkor az máris kiderül, hogy újszerű és hajmeresztő dizájnú lényekben nem lesz hiány a Hellraiser 10-ben. A sminkek és vizuális effektusok egyik hollywoodi veteránjaként ismert Gary Tunnicliffe írta és rendezte filmből természetesen ezúttal sem fog hiányozni a jó öreg Pinhead, akit a karaktert nyolcszor eljátszó Doug Bradley, illetve Stephan Smith Collins után ezúttal Paul T. Taylor formál meg.

Az egyenesen DVD-re és Blu-rayre készülő Hellraiser: Judgement február 13-án fog megjelenni az Egyesült Államokban. Hogy Kelet-Európában és így hazánkban is kiadják-e, az még kérdéses.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik