Kultúra
Csehimindszent, 2011. szeptember 17.
Mága Zoltán hegedûmûvész jótékonysági koncertet ad a község római katolikus templomában, miután átvette a Mindszenty-emlékérmet a Vas megyei Csehimindszenten. A díjat idén Mága Zoltán és Böjte Csaba ferences szerzetes kapta, aki nem tudott megjelenni az ünnepségen.
MTI Fotó: Kászoni László

Mága Zoltán sztárvendége nem ismerte fel Schmitt Pált az újévi koncerten

Keresztesi Ferenc
Keresztesi Ferenc

újságíró. 2018. 01. 05. 09:11

Kínos pillanatoknak sem volt híján a koncert, melyen váratlan szituációba került a Grammy-díjas David Foster.
Korábban a témában:

Alig kezdődött el 2018, már meg is jelent az év legmeghökkentőbb koncertkritikája, amelyet a Prae.hu rovatvezetője írt Mága Zoltán újévi koncertjéről. Miként a beszámolóból kiderül, a sztárvendég David Fosterrel előzetesen nem közölték, hogy a nézők között Schmitt Pál volt köztársasági elnök is ott lesz.

Szégyellje magát, hogy nem ismeri Mága Zoltán sztárvendégét!
Egy híres producer jön Budapestre a hegedűművészhez, már csak az a kérdés, hogy David Foster mit fog csinálni Mága mellett.

Íme egy hosszabb részlet a koncertkritikából, amely remekül érzékelteti a kényelmetlen szituációt:

Aztán megjelent a sztárvendég (Mága angolságával: a gesztár), David Foster, akivel bár nem volt túlpróbálva a műsor, mégis hihetetlen találékonyan vette át sorra a feladatokat, melyeket mások képtelenek voltak ellátni, folyamatosan hárítva a kínos szitukat, amiket Mága generált. Az arénában helyet foglaló kis Magyarország azt se tudta, hova kapjon, kinek kell megfelelnie, mikor lehet őszinte, mikor nevethet, mikor tapsoljon. Foster először magával Mágával próbált kommunikálni (a többmilliós nézettségű Pbs kedvéért), sikertelenül,

 

Foster: How do you say thank you in Hungarian? (Csend, bólogatás) What is thank you in your language??

 

Mága: Tenkju. (Kezet nyújt, majd hozzáteszi) Gesztár! (Ováció) Vud lájk Budapest?

 

Foster: Yes I like it very much, Bp is a great city, I like it!

 

majd a nézőtéren keresett beszélgetőpartnert. Az első pár sorban ülő mintegy 150 honfitársunk a “Do you like the show?” kérdésre nemlegesen rázta a fejét (mert nem értették a kérdést), David egy őszes urat szólított meg. Talán egyetlenként, aki helyes válaszával biztosította, hogy valamelyest tud angolul. A ‘gesztár’ kérdezte, mivel foglalkozik, a válasz: “I was the president of Hungary”. (Az arénában szinte senki nem ismerte fel Schmitt Pált, míg be nem mutatkozott.) Foster elszégyellte magát és eztán inkább a színpadon tartózkodott.

A teljes cikket ide kattintva lehet elolvasni.

Kiemelt kép: MTI/Kászoni László
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - DECEMBER 7 : President Donald J. Trump stops to speak with reporters and members of the media as he walks to board Marine One and depart from the South Lawn of the White House on Friday, Dec. 07, 2018 in Washington, DC. (Photo by Jabin Botsford/The Washington Post via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.