Kultúra

Mága Zoltán sztárvendége nem ismerte fel Schmitt Pált az újévi koncerten

Kínos pillanatoknak sem volt híján a koncert, melyen váratlan szituációba került a Grammy-díjas David Foster.

Alig kezdődött el 2018, már meg is jelent az év legmeghökkentőbb koncertkritikája, amelyet a Prae.hu rovatvezetője írt Mága Zoltán újévi koncertjéről. Miként a beszámolóból kiderül, a sztárvendég David Fosterrel előzetesen nem közölték, hogy a nézők között Schmitt Pál volt köztársasági elnök is ott lesz.

Szégyellje magát, hogy nem ismeri Mága Zoltán sztárvendégét!
Egy híres producer jön Budapestre a hegedűművészhez, már csak az a kérdés, hogy David Foster mit fog csinálni Mága mellett.

Íme egy hosszabb részlet a koncertkritikából, amely remekül érzékelteti a kényelmetlen szituációt:

Aztán megjelent a sztárvendég (Mága angolságával: a gesztár), David Foster, akivel bár nem volt túlpróbálva a műsor, mégis hihetetlen találékonyan vette át sorra a feladatokat, melyeket mások képtelenek voltak ellátni, folyamatosan hárítva a kínos szitukat, amiket Mága generált. Az arénában helyet foglaló kis Magyarország azt se tudta, hova kapjon, kinek kell megfelelnie, mikor lehet őszinte, mikor nevethet, mikor tapsoljon. Foster először magával Mágával próbált kommunikálni (a többmilliós nézettségű Pbs kedvéért), sikertelenül,

 

Foster: How do you say thank you in Hungarian? (Csend, bólogatás) What is thank you in your language??

 

Mága: Tenkju. (Kezet nyújt, majd hozzáteszi) Gesztár! (Ováció) Vud lájk Budapest?

 

Foster: Yes I like it very much, Bp is a great city, I like it!

 

majd a nézőtéren keresett beszélgetőpartnert. Az első pár sorban ülő mintegy 150 honfitársunk a “Do you like the show?” kérdésre nemlegesen rázta a fejét (mert nem értették a kérdést), David egy őszes urat szólított meg. Talán egyetlenként, aki helyes válaszával biztosította, hogy valamelyest tud angolul. A ‘gesztár’ kérdezte, mivel foglalkozik, a válasz: “I was the president of Hungary”. (Az arénában szinte senki nem ismerte fel Schmitt Pált, míg be nem mutatkozott.) Foster elszégyellte magát és eztán inkább a színpadon tartózkodott.

A teljes cikket ide kattintva lehet elolvasni.

Kiemelt kép: MTI/Kászoni László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik