Kultúra

Az év legjobb filmjei közé választotta az 1945-öt egy amerikai oldal

Török Ferenc történelmi filmjét a Film-Forward nevű portál válogatta be az esztendő TOP 10 alkotása közé.

Év vége közeledtével sorra jelennek meg az év legjobb alkotásait csokorba gyűjtő listák, melyek közül az Index vette észre a Film-Forward nevű amerikai portálét, amelyen az 1945 is helyet kapott.

Amerikában is óriási siker az 1945
Török Ferenc sokszorosan díjnyertes történelmi filmjét, az 1945-öt az amerikai filmes sajtó is imádja, sorra érkeznek a méltató kritikák.

A filmes oldal által „izgalmas történetvezetésű és gyönyörű látványvilágú remekműnek” lefestett magyar film olyan világszerte ünnepelt és a közelmúltban Arany Glóbuszra is jelölt produkciók közé került be a TOP 10-be, mint a Dunkirk, a Tűnj el!, a Lady Bird és a Rögtönzött szerelem.

2017 legjobb filmjei a Film-Forward szerint:

Török Ferenc rendezése a januári debütálása óta világszerte kiemelkedő siker a nemzetközi filmfesztiválokon: közönségdíjat nyert a Berlinalén, Miamiban, Washingtonban és a budapesti Titanicon is. Meghívta programjába a nagy presztízsű Edinburgh-i és a jeruzsálemi filmfesztivál is, utóbbin a Yad Vashem Intézet díjával tüntették ki, San Franciscóban a kritikusok díját és a közönségdíjat is elnyerte.

A freistadti mustrán a legjobb játékfilm díját kapta, a Temesváron megrendezett közép- és kelet európai filmszemlén a fődíjjal jutalmazták, és legutóbb a hollandiai Vlissingen fesztiváljáról hozta el a fődíjat.

Üdvözlet a bűntudat gázkamráiból
A világháború úgy megforgatta az embereket a mocsokban, hogy ma is érezni a szagát, azon frissiben pedig még erősebb volt. Török Ferenc 1945 című filmje briliáns alkotás.
Kiemelt kép: Katapult Film

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik