Kultúra

Donald Trump majd kiugrik a bőréből az év hollywoodi üzlete miatt

Csütörtökön végre hivatalosan is bejelentették az év üzletét, amit a Simpson családban már 19 éve megjósoltak,

a Disney felvásárolta a Foxot  52,4 milliárd dollárért, ami úgy 14 ezer milliárdnak felel meg. 

A megállapodásnak a képregényrajongók örülhetnek igazán, ugyanis egy helyre kerültek a Marvel-jogok. A hírt azonnal elkezdték szétcincálni az elemzők, hogy ez üzletileg mit jelent, mekkora a fenyegetés az Amazonnak vagy a Netflixnek. Sokkal nagyobb konkurenciával nézhetnek szembe, de a Netflix részvényei jókorát emelkedtek csütörtök este óta.

Megkötötték az üzletet, ami megváltoztatja Hollywoodot
A Disney megvette Rupert Murdoch médiabirodalmát.

Donald Trump sem hagyta szó nélkül a felvásárlást, elvégre kedvenc csatornáját, a Fox News-t is érinti az üzlet. Az elnök természetesen beszélt Murdoch-kal, hogy megbizonyosodjon afelől, hogy a Fox News nincs a csomagban. Ahogy eddig is volt, a hírcsatorna marad a helyén, Trump pedig boldog, szerinte a

Disney bevásárlása a munkaerőpiacnak is jót jelent, sok állás teremthetnek, és várja a folytatást.

– írja a Variety.

Ezzel szemben a CNN-ben megszólalt elemzők szerint több ezer állás kerülhet veszélybe. Nem látják, hogyan hozhat ez fellendülést a piacon, sőt, a Disney 2 milliárdos megtakarítást remél a megállapodástól, ami elképzelhető, hogy kirúgásokat rejt. A Wrap összeszedte több elemző véleményét, ami alapján a Disney nem feltétlenül szeretne a feje felett bárkit látni, és két olasz testvércég is veszélybe kerülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik