Kultúra

Borbély Alexandra egy thrillerben kapott főszerepet

Hétvégén választották Európa legjobb színésznőjévé, most kiderült, mi lesz a következő filmje.

Vannak megkeresések, és azt érzem, hogy a terveim szerint alakul az életem

– válaszolta Borbély Alexandra, mikor arról kérdeztük a napokban, vannak-e új filmszerepei kilátásban. Most kiderült, hogy egy thrillerben, a magyar-román koprodukcióban készülő Spirálban láthatjuk majd legközelebb. Felméri Cecília első mozifilmje 140 milliós gyártási támogatást kap a magyar filmalaptól, forgatása 2018 februárjában indulhat.

Borbély Alexandra: Most a szlovákok és a magyarok is ugyanúgy büszkék rám
Még nem volt ideje feldolgozni, hogy ő lett európa legjobb színésznője. Interjú Borbély Alexandrával, a Testről és lélekről főszereplőjével.

A történetről azt írják, hogy „egy tóparton játszódó lélektani krimi, hátborzongató háromszögtörténet egy férfi és két nő között az elengedésről, ismétlődő kapcsolatokról és konfliktusokról”. A női főszerepeket az immár Európai Filmdíjas Borbély Alexandra (Testről és lélekről) és Kiss Diána Magdolna (A nagy füzet, Szelíd teremtés) játsszák, a férfi főszereplő kiválasztása még zajlik. A forgatási helyszín a sződligeti horgásztó lesz.

Felméri Cecília az első erdélyi magyar alkotó, aki a Román Filmközpont támogatásával készíthet mozifilmet. Filmjeivel már több mint 30 díjat nyert világszerte. Korábbi alkotásai, a Boldogságpasztilla (rövidfilm, 2012), a Végtelen percek (rövidfilm, 2011), a Mátyás, Mátyás (animációs dokumentumfilm, 2010) és a Kakukk (rövidfilm, 2008), számos rangos nemzetközi fesztiválra voltak hivatalosak, többek között Locarnóba, az Amerikai Filmintézet (AFI) fesztiváljára, Varsóba, Mar del Platába és Lipcsébe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik