Kultúra

Hibának tűnik, pedig nem véletlenül látható az a könyök a Time címlapján

A magazin felfedte, hogy milyen jelentéssel bír a ránézésre oda nem illő részlet a képen.

Tegnap jelentette be a Time magazin, hogy 2017-ben (nem Donald Trump és nem is Kim Dzsongun, hanem) a #metoo mozgalom lett az év embere. A mozgalom azokat az embereket, főként nőket képviseli, akik a szexuális zaklatások ellen nyilvánosan kiállva világméretű vitát indítottak.

Az év emberét megnevező szám címlapján öt olyan nő – Ashley Judd, Taylor Swift, Susan FowlerIsabel Pascual és Adama Iwu – szerepel, aki a magazin szerint is „megtörte a csendet” és a nyilvánosság elé lépésével nagyban hozzájárult a mozgalom elindításához. A címlap jobb alsó sarkában látható egy könyök, amely mintha ott felejtődött volna fotózáskor, csakhogy valójában nem hiba és nem is véletlen.

A Time fedte fel (via HVG), hogy a látszólag oda nem illő részlet is szándékosan része a képnek és

azokat a nőket szimbolizálja, akik nyilvánosan nem tudnak beszélni az őket ért zaklatásokról.

A címlapon látható könyökről kiderült, hogy a tulajdonosa egy kórházban dolgozó kétgyermekes édesanya, aki ugyan részt vett a fotózáson, de a neve és a személyazonossága elhallgatását kérte. Utóbb ezért döntöttek úgy a magazinnál, hogy belőle csupán egy részlet kerül a képre, ezáltal megtestesíti mindazokat az ismeretlen nőket, akiknek világszerte hasonló traumákat kellett átélniük.

Kiemelt kép: Youtube/TIME

Ajánlott videó

Olvasói sztorik