Kultúra

A kaliforniai erdőtűz miatt leállt egy HBO-s sorozat forgatása

A hétfőn kitört tűzvész miatt tízezreknek kellett elhagyniuk az otthonukat Dél-Kaliforniában, de a lángokat azóta se sikerült mindenütt megfékezni, így egyre nagyobb károk keletkeznek, és egyre több megyére terjedt át a riasztás a New York Times szerint. A futótűz viszont nem csak a lakók biztonságát veszélyezteti, több hollywoodi produkció forgatása is leállt, köztük az HBO-n 2016-ban debütáló Westworld, illetve a CBS egyik sorozata, a S.W.A.T. is ideiglenesen szünetel.

Az utópisztikus –egyelőre –westernes robotvilágban játszódó sorozatot Santa Claritában forgatják, ami nem messze fekszik egy 80 hektáros erdőtűztől. A produkció képviselete kedden egy közleményt is kiadott:

A közeli futótűz miatt a Westworld leállította a forgatást a mai nappal, de amint újra biztonságos lesz a produkció, folytatjuk a munkát.

– írja a Hollywood Reporter.

A Westworld második évadát még 2017 nyarán kezdték forgatni, és 2018-ra ígérik a következő részeket.

A CBS S.W.A.T. című sorozata szintén egy közleményben nyugtatta meg a rajongókat. A tűzvész még hétfőn Ventura megyében indult, 20 ezer hektáros terület lángolt, és 27 ezer ember kellett azonnal evakuálni. Másnap a tűz átterjedt Los Angeles megyéjére, majd elérte Santa Claritát is, ahol egy lakókocsiparkot és néhány iskolát kellett kiüríteni.

Kiemelt kép: HBO

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik