Kultúra

Wes Anderson kutyás filmjével indít a Berlinale

A szervezők bejelentették, hogy a Kutyák szigete című animációs mozi lesz a seregszemle nyitófilmje.

A hat Oscarra jelölt Wes Anderson írta és rendezte Kutyák szigete (Isle of Dogs) című animációs filmmel nyílik februárban a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál – közölte a The Hollywood Reporter (via MTI).

Andersonnak ez már a második alkotása, amelyet a Berlinale nyitófilmnek választott: 2012-ben a Grand Budapest Hotellel kezdődött a filmfesztivál, és a kalandos dramedy akkor Ezüst Medve-díjat is nyert a zsűritől. A rendező korábban a Tenenbaum, a háziátok és az Édes vízi élet című produkcióival is szerepelt a fesztivál versenyprogramjában.

Dieter Kossick fesztiváligazgató jelentette be, hogy ismét Anderson meséje nyitja a mustrát. Mint kiemelte: a Kutyák szigete az első animációs mozi a Berlinale nyitófilmjei között.

Anderson 2009-ben egyszer már bemutatkozott animációs alkotással, amely A fantasztikus Róka úr volt.

A stop-motion technikával készített Kutyák szigete a jövőbeli Japánban fog játszódni és az alapszituja az lesz, hogy a Megasaki City nevű metropoliszból a kutyákat egy szeméttel teli szigetre száműzték. A cselekményt a 12 éves Atari Kobayashi magánakciója fogja beindítani, ugyanis a kis srác eltökéli, hogy eljut a szigetre és ott megtalálja kedvencét, akit elszakítottak tőle. Kobayashi a kutyák világába érkezve megismerkedik az ott tengődő ebek bátor csapatával, akik jobb elfoglaltság híján segítenek neki.

Tüneményes kutyákkal vesz le a lábadról Wes Anderson új meséje
Jön a Kutyák szigete című animációs mozi, melynek előzetesét immár felirattal is nézhetjük. Trailer.

A kutyás mese szereplőinek olyan nagyágyúk kölcsönzik a hangjukat, mint Edward Norton, Bill Murray, Tilda Swinton, Harvey Keitel, Jeff Goldblum, Bryan Cranston, Scarlett Johansson és Liev Schreiber.

A Kutyák szigete három hónappal a Berlinale után: május 3-án fog megérkezni a hazai mozikba.

Kiemelt kép: Fox Searchlight Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik