Kultúra

Sam Mendes kapta a legjobb színházi rendező díját Londonban

Az Amerikai szépség és a Skyfall rendezőjét választották az év legjobb rendezőjének az Evening Standard díjátadóján.

Az Arany Glóbusszal és Oscar-díjjal is kitüntetett Sam Mendest választották az év legjobb rendezőjének az Evening Standard színházi díjainak átadásán vasárnap Londonban – jelenti az MTI.

Az ingyenes londoni napilap legtöbb díját Jez Buttleworth The Ferryman című darabja kapta, amely elnyerte a legjobb színmű trófeáját is. A dráma egy észak-írországi családról szól, amelyet a múltja üldöz. A darabban játszó Tom Glynn-Carney a legjobb fiatal tehetség díját nyerte el, Mendes pedig a dráma megrendezéséért jutalmazták.

A legjobb színész díját Andrew Garfieldnek ítélték oda az Angyalok Amerikában című darab felújításában nyújtott alakításáért. A politikai életben eltöltött 25 év után a színházba visszatérő Glenda Jacksont pedig a legjobb színésznőként ismerték el a Lear király címszerepéért.

A Bat Out of Hell kapta a legjobb musical díját, míg a legjobb musicalben nyújtott alakításért a Dreamgirlsben fellépő Amber Rileyt jutalmazták.

Az Evening Standard díjátadó gálájának műsorvezetői között színpadra lépett Anna Wintour, a Vogue főszerkesztője, Lin-Manuel Miranda, a Hamilton című musical alkotója és Cate Blanchett is.

Szakít a Bond-mozikkal Sam Mendes
Az Oscar-díjas direktor bejelentette, hogy nem rendez több 007-es akciófilmet.
Kiemelt kép: Getty Images/Ernesto Ruscio

Ajánlott videó

Olvasói sztorik