Kultúra

Magyar dokumentumfilm is indul a Sundance filmfesztiválon

Az A Woman Captured című alkotást is beválogatták a seregszemle nem-amerikai dokumentumfilmes szekciójába.

Az alkotók jelentették be a Tuza-Ritter Bernadett rendezésében készült A Woman Captured című dokumentumfilm hivatalos Facebook-oldalán, hogy a magyar produkció is bekerült a jövőévi Sundance filmfesztivál idei versenyprogramjába.

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen tavaly végzett Tuza-Ritter első egész estés filmjeként készült alkotást tizenegy másikkal együtt válogatták be a Sundance nem-amerikai dokumentumfilmes szekciójába. A 2018-as mustrán versenyző produkciók névsorát a Variety hozta nyilvánosságra.

Az A Woman Captured egy olyan szeletét mutatja be világunknak, melynek sokan a létezéséről sem tudnak, pedig nem kell érte a távoli Himalájáig menni. A film egy csicskasorban élő nő sorsát követi nyomon, aki kilátástalan helyzete ellenére elhatározza, hogy tíz év után megpróbál kitörni a fizikai és lelki elnyomásból, hogy visszanyerje szabadságát és lányával új életet kezdjen.

Az 1978-ban alapított és azóta a legrangosabb függetlenfilmes seregszemlévé avanzsált Sundance filmfesztivált január 18-28 között rendezik az Egyesült Államokban.

Kiemelt kép: Facebook/A Woman Captured

Ajánlott videó

Olvasói sztorik