Kultúra

Bródytól és Lady Gaga producerétől tanulhatjuk a dalszerzést

Külföldi zeneipari szakemberekkel és ismert magyar zenészekkel jön Magyarország első, dalszerzésről szóló expója, a DEX.  Az egész napos rendezvénnyel az Artisjus lehetőséget szeretne teremteni a kapcsolatépítésre, fejlődésre, és arra, hogy ezek révén a dalszerzők akár nemzetközi sikereket is könnyebben elérjenek.

Nem a hazai zeneiparról vagy üzleti vonatkozásokról, hanem a dalszerzőkről mint alkotókról lesz szó az expón. Nem csak Magyarországon, Európában sincs hasonló tematikájú rendezvény, amelyre zeneszerzőket, szövegírókat és zenei producereket is várunk

– mondta Tóth Péter Benjamin, az Artisjus stratégiai és kommunikációs igazgatója.

A programok hét tematikus teremben zajlanak majd. A pályájuk elején járó és a már befutott résztvevők workshopokon, mesterkurzusokon, előadásokon és egyéni tanácsadás keretében mélyíthetik el tudásukat a zeneszerzés, a szövegírás, az alkalmazott zenék, szerzői jogi kérdések terén.

Előadást tart majd Bródy János, Dés László és Palya Bea is. A rangos külföldi előadók között lesz Niclas Molinder, a svéd dalszerző tábor, a Songwriting Camp alapítója, aki korábban Lady Gagával is dolgozott.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik