Kultúra

Meghalt Dmitrij Hvorosztovszkij

55 éves korában elhunyt Dmitrij Hvorosztovszkij, akit a világ egyik legjobb operaénekesének tartottak. A baritonnál 2015-ben agytumort diagnosztizáltak, 2016-ban visszavonult – írja a The Guardian.

A szomorú hírt a Facebook-oldalán közölték szerdán.

A Hvorosztovszkij-család nevében nehéz szívvel jelentjük be, hogy Dimitrij Hvorosztovszkij szeretett bariton, férj, apa, gyermek és barát 55 éves korában távozott az élők soraiból. Két és fél év küzdelem után november 22-én reggel békés körülmények között hunyt el családja körében londoni otthona közelében. A hangja és lelke melegsége legyen mindig velünk

– írták.

On behalf of the Hvorostovsky family, it is with heavy hearts that we announce the passing of Dmitri Hvorostovsky –…

Közzétette: Dmitri Hvorostovsky – 2017. november 21.

Hvorosztovszkij egy szibériai iparvárosban született 1962. október 16-án. Egy néhány évvel ezelőtt adott interjújában arról beszélt, hogy egyetemistaként esélyesebb volt, hogy a börtönben köt ki, mint a színpadon, ugyanis az alkohol, a drogok és a verekedés az élete részét képezték.

1989-ben hívta fel magára a figyelmet, amikor megnyerte a cardiffi Singer of the World versenyt, maga mögé utasítva a helyi kedvencet, Bryn Terfelt.

Hvorosztovszkij gyakorlatilag a világ összes nagy operaházában és koncerttermében fellépett, és a világ egyik legkiválóbb baritonjaként tisztelték. Híressége lehetővé tette, hogy a feledésbe merült és kevésbé ismert orosz dalokat megismerjék nyugaton is.

Az operaénekes feleségét és két gyermekét hagyta hátra.

Kiemelt kép: Europress/AFP/Robert Atanasovski

Ajánlott videó

Olvasói sztorik