Kultúra

Andy Vajna a közvélemény vágóhídjára terelné a zaklatókat

Szerinte a mostani ügy csak a jéghegy csúcsa.

Andy Vajna kezdetektől fogva nyomon követte a Harvey Weinstein körül kibontakozó szexbotrányt. A Blikknek most a filmügyi kormánybiztos azt mondta, szerinte a vádlóknak igazuk van és azt is helyesnek tartja, hogy a média ügyet csinált belőle és végre próbál egy vonalat húzni.

Azért beszélek próbálkozásról, mert abban egészen biztos vagyok, hogy nem Weinstein az egyetlen, akit a közvélemény vágóhídjára kéne terelni. Ebben a médiának mélyebbre kellene ásnia.

Andy Vajna csak futólag ismeri a Ponyvaregény és a Szerelmes Shakespeare Oscar-díjas producerét, akit több nő vádol azzal, hogy hatalmával visszaélve várt különféle szexuális szolgáltatásokat, néhány esetben még a nemi erőszak is felmerült.

A kormánybiztos a hatodik Terminátor-mozi magyarországi forgatásáról annyit árult el, hogy januárban visszajönnek mindent szemügyre venni, ő szurkol, hogy a film nagy részét nálunk csinálják. Tim Miller rendezővel már beszélt, elmondta neki, hogy itt minden adott a forgatáshoz. Az első két Terminátor-mozi producere örömnek tartja, hogy Arnold Schwarzenegger is eljön, de még nagyobb, hogy már itt tartanak az egyeztetéssel.

Fotó: MTI/Kollányi Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik