Kultúra

A Weinstein-botrány miatt nem kerül mozikba Benedict Cumberbatch új filmje

A The Weinstein Company törölte a Thomas Edisonról szóló Feszültség bemutatóját.

Miként beszámoltunk róla, alig négy nappal a Harvey Weinsteint ért szexuális zaklatási vádak napvilágra kerülése után a The Weinstein Company kirúgta a céget társalapító filmmogult, akitől azóta is igyekeznek elhatárolódni. Azóta a vállalat is krízisbe került, sokan Weinstein molesztálási ügyeinek eltussolásával vádolják a vezetőséget, és sajtóértesülések szerint nem kizárt, hogy előbb-utóbb be is zárják a céget.

A The Weinstein Company válságának új fejleménye, hogy törölték az idei egyik nagy dobásuknak szánt Feszültség (The Current War) című történelmi dráma bemutatóját – számolt be róla a Variety.

Hogy nevezhető legyen a Oscar-versenybe, november 24-én mutatták volna be az Egyesült Államokban a filmet. Ugyanakkor a premierdátuma törlése következtében csak valamikor jövőre fog mozikba kerülni.Ez minden bizonnyal a Feszültség hazai premierjére is hatással lesz, még úgy is, hogy a magyar mozikba csak február 1-jén érkezett volna meg az alkotás.

A kétszeres Emmy-jelölt Alfonso Gomez-Rejon rendezésében készült Feszültség a nagy Thomas Edisonról szól, akit a 2014-es Kódjátszmában nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölt Benedict Cumberbatch formál meg. A film másik főszereplője a mérnök és üzletember George Westinghouse, akit a szintén Oscar-jelölt Michael Shannon alakít. A cselekmény középpontjában kettejük rivalizálása és versengése kerül, miután Edison és Westinghouse az 1880-as évek második felétől mindent elkövettek azért, hogy a másikat megelőzve az ő elektromos rendszerük váljon Amerika-szerte dominánssá.

A már említettek mellett a további mellékszerepeket Nicholas Hoult, Katherine Waterston, Tom Holland, Matthew Macfadyen és Tuppence Middleton játsszák a produkcióban.

Kiemelt kép: The Weinstein Company/Fourth Floor Productions

Ajánlott videó

Olvasói sztorik