Kultúra

Egymást érik az ütős akciók A Viszkis új előzetesében

Magyar akciófilm még nem volt olyan látványos és pörgős, amilyennek Antal Nimród alkotása ígérkezik.

A Hollywoodban is bizonyított Antal Nimród rendezésében készül A Viszkis, amely november végén fog a mozikba kerülni. Az Ambrus Attiláról szóló akciófilm augusztusi első trailere után ma megérkezett a második előzetese, amely nagyon dinamikusnak és izgalmasnak vetíti előre a filmet.

A történet szerint Ambrus Attila (Szalay Bence) félárván nő fel, zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagy maga mögött, amikor Erdélyből kalandos körülmények között Magyarországra szökik. De az új élet nehezebbnek bizonyul, mint a régi. Egy hokicsapat kapusa és szertárosa lesz, de továbbra sincs pénze, se barátnője… míg rá nem jön, miben jó igazán. Vakmerő, gyors és alapos. Egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Egyre nagyobbakat kaszál, egyre éhesebb a sikerre, egyre többet akar magának, és új szerelmének (Móga Piroska). De az utolsó balhéja kudarcba fullad, és végül a régóta nyomában lihegő nyomozó (Schneider Zoltán) kezei közé kerül, aki szembesíti őt a tetteivel.

A nagy sikerű Kontrollt is rendező Antal új alkotásában ismét itthon kamatoztatja a Hollywoodban szerzett tapasztalatait, hogy egy látványos és izgalmas filmben mesélje el a rendszerváltás utáni Magyarország leghírhedtebb bankrablójának történetét. A Szalay Bence főszereplésével forgatott Viszkis-film célja, hogy azt is megmutassa, miként emelt a média bulvárhőssé egy bűnözőt a ’90-es években. Az események mögé tekintve Ambrus Attila személyiségének változása és az elfogása utáni nyomozás részleteinek bemutatására is vállalkozik az alkotás, amely a valódi eseményeket fiktív elemekkel keveri.

Harminc ember lefekszik a földre, ha azt mondom, le a földre
Szalay Bence élvezi, hogy pisztollyal rohangálhat Ambrus Attilaként. Videó a Viszkis forgatásáról.

Az immár kultikus Kontroll és a Ragadozók rendezőjének filmje november 23-án fog mozikba kerülni.

Kiemelt kép: InterCom

Ajánlott videó

Olvasói sztorik