Kultúra

Terry Crews kiállt a nyilvánosság elé, hogy őt is zaklatta egy hollywoodi producer

A volt amerikai focista és színész, Terry Crews azután mondta el a saját történetét, hogy sorra érkeznek a vádak egy elismert producer, Harvey Weinstein ellen, miszerint több színésznőt, ismert embert szexuálisan zaklatott. Crews kiállt azok mellett a nők mellett, akik eddig nem mertek beszélni, megérti őket, és tudja, hogy nem Weinstein az egyetlen Hollywoodban, aki kihasználta a hatalmát, és megalázta az alkalmazottait.

Harvey Weinstein olyan filmeken dolgozott, mint a Django elszabadul, A király beszéde, Grindhouse, Sin City, Kill Bill, vagy éppen a Good Will Hunting. A múlt héten pedig a New York Times jelentetett meg róla egy cikket, amiből kiderült, hogy évtizedeken át zaklatta a női kollégáit, köztük A-listás színésznőket.

Weinstein nem tagadta a vádakat, bocsánatot kért, és azzal védekezett, hogy régen még más időket írtak. 

Weinstein végleg elbukott, ki lesz a következő?
Elárasztották az internetet a Weinstein üggyel kapcsolatos vallomások, napok óta ömlenek a hírességek nyilatkozai, akik korábban vele dolgoztak.

A cikk óta egyre többen vallanak a producer ellen, molesztálta Gwyneth Paltrow-t, és Angelina Jolie is elmondta a véleményét a szexista Weinsteinről.

Rossz tapasztalataim voltak Harvey Weinsteinnel fiatal koromban, ez az oka annak, hogy nem is dolgoztam vele többet és mindenkit figyelmeztettem arra, hogy mit tett.

– mondta a színésznő.

Russell Crowe, Harvey Weinstein és Renée Zellweger 2005-ben. Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images for Buena Vista International

Hollywoodban nem ez az első, hogy hasonló esetre derült fény. Az Oscar-gála környékén Ben Affleck öccséről, Casey Affleckről került elő egy történet, miszerint évekkel ezelőtt két nő vádolta szexuális zaklatással. Akkor nem állt ki a filmes szakma ennyi szereplője a szexizmus ellen.

Legutóbb a főleg vígjátékokból (Koszorúslányok, Feketék fehéren) ismert Terry Crews írta le a saját élményeit Twitteren. Az őt zaklató, befolyásos hollywoodi producert nem nevezte meg, de felhívta mindenki figyelmét, hogy Los Angeles tele van szexuális zaklatással.

Elmondta, hogy tavaly a feleségével vettek részt egy fogadáson, amikor

a producer egyszer csak megragadta az intim részeit. 

Crews azonnal elugrott, és megkérdezte, hogy mégis mit csinál. A felesége végignézte az egészet, a producer pedig csak vigyorgott, mint egy idióta. A színész leírta, hogy neki akart menni a kollégájának, de nem akart másnap olyan szalagcímeket látni, hogy egy fekete izomagy leszerelt egy fejest. Másnap mindenkit felvilágosított az esetről, és kapott is egy bocsánatkérő telefont a producertől.

Ennyiben hagytam, és megértem miért engedi el ennyi nő, akivel hasonló történik.

Terry Crews tudja, hogy az emberben olyan kérdések merülnek fel, mint hogy

ki fog neked hinni? Akarsz még dolgozni? Felkészültél, hogy ki fognak közösíteni?

Az összes tweetet sorban elolvashatja a Daily Dot oldalán. 

Borítókép: Jason Merritt/Getty Images 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik