Kultúra

Roger Waters Budapestre is elhozza gigantikus koncertjét

A Pink Floyd-klasszikusokon lesz a hangsúly, de új dalokat is játszik majd. Azt ígéri, minden eddiginél látványosabb lesz a show.

Roger Waters, a Pink Floyd legendás alapító tagja 74 évesen sem lassul. Jövőre visszatér Európába vadonatúj turnéjával, melynek során útba ejti Budapestet is.

Az Us + Them programja Waters elképesztő, fél évszázados pályafutásából szemezget, amely egyaránt tartalmazza a legnagyobb Pink Floyd-albumok dalait, akárcsak új lemeze, az Is This the Life We Really Want? szerzeményeit is.

A turné nem véletlenül az 1974-es dal, az Us And Them után kapta a nevét, amely a Pink Floyd egyik legsikeresebb albumán, a The Dark Side of the Moon-on jelent meg.

Fotó: Live Nation

Egy teljesen új show-val indulunk útnak. Karrierem különböző időszakainak keveréke lesz, a Pink Floyd-évektől egészen az új albumig. Megközelítőleg 80% lesz a régi, és 20% az új, de az egészet összekapcsolja egy általános téma. Nagyon jó kis show lesz, megígérem. És a leglátványosabb, amit valaha csináltam.

– mondta Roger Waters, aki híres monumentális koncertjeiről, amelyek a csúcstechnológiájú audiovizuális produkcióval és lélegzetelállító quad hangzással nyűgözik le a rajongókat. Az ígéret szerint az új turné sem lesz kivétel; több hónapos aprólékos tervezés után elkészült a show, amely a közönséget egy különleges zenei utazásra viszi minden este.

Ez lesz Waters első európai turnéja a 2010-ben indult The Wall Live koncertkörút óta, amelyet több mint 4 millió rajongó látott a 219 előadás egyikén, és azóta is a legsikeresebb szólóművész turné a zenetörténetben.

A budapesti koncertre jegyek szeptember 28-án 10 órától kaphatók a Live Nation és a Ticketpro honlapján keresztül. Az 5 különböző ülő-, az álló- és a limitált számú kiemelt állójegy mellett VIP csomagok is megvásárolhatók  a 2018. május 2-i koncertre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik