Kultúra

Emmy: történelmet írt a Netflix-féle Master of None sztárja

A komédiasorozat egyik epizódjának forgatókönyvéért kapott díjat Lena Waithe, aki a kategória első színes bőrű nyertese lett.

Történelmi pillanatoknak sem volt híján a vasárnapéjjel megrendezett 69. Emmy-gála, amelyen a Netflix 2015-ben indult vígjátéksorozata, a Master of None egyik epizódjának ítélték oda a komédiák között a legjobb eredeti forgatókönyvért járó elismerését.

Az elismerésen az epizód két szerzője, a sorozatban egyaránt játszó Aziz Ansari és Lena Waithe osztozott, akik közül utóbbi

az Emmy-díjátadó történetében elsőként vehette át színes bőrűként a legjobb eredeti forgatókönyv / vígjáték kategória díját.

Istenem! Hadd igényeljem vissza az időmet, adjatok egy másodpercet.

– kezdte köszönőbeszédét Waithe, akit álló tapssal ünnepelt a közönség.

Miután köszönetet mondott kollégáinak, a Netflixnek és a mellette álló Ansarinak, a színésznő a barátnőjéhez és az LMBTQ közösséghez intézte szavait:

Azok a dolgok, melyek különbözővé tesznek bennünket, azok a szuper erőink. Minden nap, amikor kimentek az ajtón, vegyétek fel a képzeletbeli köpenyeiteket és menjetek, hódítsátok meg a világot, mert a világ nem lenne olyan gyönyörű nélkülünk, amilyen.

Forrás: Entertainment Weekly, fejléckép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik