Kultúra

Csak úgy hasít az amerikai mozikban az AZ

A második hétvégéjét is simán nyerte a bohóchorror.

A Stephen King regénye nyomán készült AZ című horror megtartotta vezető helyét a hétvégén az észak-amerikai kasszasikerlista élén.

A múlt hét végén 123 millió dolláros (32 milliárd forintos) premierbevétellel startoló AZ című bohócos horrorfilmre az elmúlt három napban további 60 millió dollárért (15,5 milliárd forintért) váltottak jegyet Amerika és Kanada mozijaiban.

A hét másik horrorja, a Darren Aronofsky rendezésében készült Anyám! viszont nem vonzott túl nagy közönséget: 7,5 millió dollárt (2 milliárd forintot) adtak ki rá a nézők, amivel a hétvégén csak a harmadik helyet szerezte meg a toplistán.

Jennifer Lawrence új filmje egy gyönyörűen kivitelezett elmebaj
Darren Aronofsky legújabb filmjében, az anyám!-ban a színésznő átéli az introvertáltak legrosszabb rémálmát, majd megjárja a poklot. Spoilermentes kritika.

A második az Amerikai bérgyilkos lett, a péntektől játszott akciófilm 14,8 millió dollárt (3,8 milliárd forintot) keresett a filmszínházakban.

Az első öt legnagyobb bevételt hozó film közé a hétvégén még az Újra otthon című romantikus dráma és a Sokkal több mint testőr című akcióvígjáték fért be. A Reese Witherspoon főszereplésével forgatott románcra 5,3 millió dollárért (1,4 milliárd forintért), Ryan Reynolds és Samuel L. Jackson közös filmjére pedig 3,6 millió dollárért (932 millió forintért) keltek el a jegyek Észak-Amerikában.

Forrás: MTI, fejléckép: Warner Bros. Pictures

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik