Kultúra

Megőrzendő kulturális emlék lett a kétfarkúak járdafestése

Az avantgárd élharcosává vált Józsefváros, ahol kiemelt figyelmet fordítanak majd a street artra.

Egészen megdöbbentő dolgot fogadtak el a konzervatív vezetésű VIII. kerületben: mostantól az Arculati Kézikönyvbe kerülnek és megőrzendő kulturális emléknek minősülnek Józsefváros street art művei, ebbe belefoglalva a festett járdákat is. Erről a Párbeszéd helyi képviselője, Erőss Gábor számolt be a Facebookján.

Erőss szerint az ő javaslata volt a kerületi képviselő-testületben, hogy a zöld tetők, a közkutak és a közvécék is bekerültek az említett kézikönyvbe. Emellett a “street art és a járdák négyszínfestése” is értékké vált a településképi rendelet alapján. Ennek megfelelően a jövőben akár a Magyar Kétfarkú Kutya Párt színes járdafestései is védelem alá helyezhetők. Erőss reméli, más kerületek is követik majd a példát.

A történet érdekessége az Párbeszéd-MKKP összeborulás mellett az, hogy nemrég döntött úgy a Kaposvári Törvényszék, hogy nem sértettek szabályt a kb. 5100 forint kárt okozó járdafestők Kaposváron. Őket még a rendőrök igazoltatták azután, hogy a város hozott egy rendeletet a járdapingálások ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik