Kultúra

A legdurvább horrorsztoriknak is van valóságalapja

Az X-akták annak idején a 90-es években hozta rá a frászt egy nemzedékre, a The Walking Dead napjainkban teszi ezt (bár utóbbi egyre inkább csak azzal ijesztget, hogy mennyire lapos). Na mármost, ha e két produkció alkotói összeállnak, abban azért lehet valami. A Lore című horrorszéria márpedig így született, a két horrorklasszikus executive producerei jegyzik az antológiasorozatot, melyek Aaron Mahnke azonos című podcastján alapul, melyet mintegy ötmillióan hallgatnak havonta. Így aztán lesz benne narráció, archív felvételek, dramatizált jelenetek és animáció is, témáját tekintve pedig azokkal a valóban megtörtént borzalmakkal foglalkozik majd, amelyek a legdurvább horrorsztorikat is ihlették vérfarkastól gonosz, megszállt babákig.

A Lore egyedi hibrid, amely aprólékosan körüljárt, kikutatott igaz meséket mutat be egész sor médiumon keresztül, hogy meglepjen, szórakoztasson, sőt, felzaklasson.

– mondta el Conrad Riggs az Amazontól. A Lore tévésadaptációjában helyet kap egy történet egy kisfiúról, aki egy olyan babát kapott, amelynek látszólag önálló – és meglehetősen gonosz – élete van, de egy valódi kísértetházban élő családot is bemutat majd a széria. A sorozatot az Amazon hozza tető alá, az ő hálózatukban lesz majd elérhető október 13-tól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik