Kultúra

Nagyon keménynek ígérkezik Aronofsky új horrorja

A legtöbben rá sem bírnak nézni a rendezőre, mióta látták a Mother!-t.

Pár hete érkezett meg a film első előzetese, már az is elég nagy izgalmakat ígért, Aronofsky mégis jónak látta egy interjúban felkészíteni a nézőket az intenzív élményre.

Csak emlékeztetni szeretnék mindenkit, hogy ez ugyanaz a fickó, aki a Reqiem egy álomértot és a Fekete hattyút is rendezte, a paraszint legalább olyan, vagy talán még magasabb van. A legtöbben rám sem akarnak nézni, mióta látták a filmet

– mondta a rendező, de a Mother! mellett szól, hogy nagyon egyedi: különbözik mindentől, ami manapság a mozikban látható: „Aki efféle ínyencségekre vágyik, annak minden bizonnyal kielégíti majd az étvágyát”. A cím szerinte jól kifejezi a film szellemiségét, hisz annak végén is egy hatalmas felkiáltójel lesz.

A Mother! körül elég nagy a titkolózás, az előzetesből annyi derül ki, hogy Jennifer Lawrence és Javier Bardem közös idilljébe zavarnak be az idegenek Ed Harris és Michelle Pfeiffer képében. A hívatlan vendégek egyre többen gyülekeznek a házban, vérfoltok mindenhol, és Lawrence barátja, Bardem a trailer alapján úgy viselkedik, mintha ez teljesen normális lenne. Az alapszituáció kissé emlékeztet a Rosemary gyermekére is.

A filmet szeptember 15-én mutatják be, de előtte a Velencei Filmfesztiválon debütál, amit augusztus 30. és szeptember 9. között rendeznek. A mother! innen a Torontói Filmfesztiválra utazik a világpremier előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik