Kultúra

Mark Wahlberg a világ legjobban fizetett színésze

Még a Sziklát is sikerült letaszítania a trónról.

Wahlbergnek a Forbes listája szerint 68 millió dollár adózás előtti bevétele volt 2016 júniusa és 2017 júniusa között, ezzel lett az első.

Mindezt olyan remekműveknek köszönheti, mint a Megjött apuci! 2. és a Transformers: Az utolsó lovag. Wahlberg ezzel megelőzte Dwayne “The Rock” Johnsont, aki 65 millió dolláros éves bevételével a második helyen végzett.

Johnson többek között a Baywatch remake-nek és a magyar mozikba decemberben kerülő Jumanji: Vár a dzsungel című filmekkel érte el a második helyezést.

Universal Pictures

A Harmadik helyen Vin Diesel végzett 54,5 millió dollárral, aki nyilván az ügyeletes Halálos iramban-résszel dobott nagyot. Az ötödik és hatodik helyet Adam Sandler (50,5 millió dollár) és Jacke Chan (49 millió dollár) foglalja el.

A nők és férfiak közti jövedelmi különbségek idén is szembetűnőek: a legjobban kereső tíz férfi színész összesen 488,5 millió dollárt keresett az elmúlt évben, míg a tíz legjobban kereső nő 172,5 millió dollárt.

A Forbes az elmúlt héten mutatta be a legjobban kereső színésznők listáját, amelynek első helyén Emma Stone áll 26 millió dollárral, a másodikon Jennifer Aniston 25,5 millió dollárral, a harmadik helyen pedig Jennifer Lawrence 24 millió dollárral. Csupán ők hárman kerestek 20 millió dollár felett, míg a férfiak körében 16-an tettek szert ilyen magas bevételre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik