Kultúra

Ettől a horrortól szellemek, vér és jumpscare nélkül is kiráz a hideg

Sehol semmi, ami klasszikusan ijesztő lenne: nem ugrik ki a sötétből az álarcos rossz ember, nem spriccel a vér, nem sikítanak nők, nem oson sötét, testetlen alak, és para játékbabák állkapcsa sem csattog, mégis, a már címével is zavarba ejtő Egy szent szarvas meggyilkolása egészen nyomasztónak ígérkezik, már csak a trailer alapján is, de ha hihetünk a cannes-i beszámolóknak, a Nicole Kidman és Colin Farrell főszereplésével készült lélektani horror “felér egy agyba rúgással”.

Nicole Kidman punkvezérként és paraanyaként igázta le Cannes-t
A sztár segített abban, hogy eldobjuk az agyunkat Cannes-ban: a fesztivál legmerészebb, legbizarrabb filmjeiben szerepel. Helyszíni tudósítás.

A sztoriról sokat nem igazán tudni, azon kívül, hogy Nicole Kidman egy nagyon fura családban él, melynek feje, a Farrell alakította sebész érthetetlen módon sokat lóg együtt egy egészen bizarr fiatal sráccal – hogy miért, és mi lesz a vége, az a december végi magyar premier után kiderül. Íme a trailer, ami olyan hidegrázósan nyomasztó, hogy legalább három kismacskás videó kell a kiheveréséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik