Kultúra

Itthon is IMAX-ben debütál a Marvel új szuperhőssorozata

Jön az Inhumans, amelynek nyitóepizódja Magyarországon a Cinema City Aréna IMAX-vásznán lesz először látható.

Még tavaly dőlt el, hogy az eredeti tervekkel ellentétben a Marvel végül nem mozifilmként, hanem az ABC-vel karöltve tévésorozatként viszi filmre a Bosszúállók, A galaxis őrzői és a Védelmezők után a negyedik szuperhős-alakulatát: a kevésbé ismert Inhumans, vagyis az Embertelenek csapatát.

Noha utóbb széria lett belőle, az Inhumans mégis először a mozikban fog bemutatkozni, méghozzá IMAX-ben. Az innovatív premierről a magyar Marvel-fanok sem maradnak le, miután a világpremierrel egy időben a hazai IMAX-vásznon is látható lesz korlátozott előadásszámmal a sorozat bevezető része.

Az Inhumans hat alkalommal kerül műsorra augusztus 31. és szeptember 5. között, a jegyelővétel pedig a mai napon kezdetét vette.

Fórum Hungary

A premier kapcsán új feliratos előzetest is kapó sorozat cselekménye kissé zavaros, mindenesetre a történetet az Attilan nevű várost vezető királyi család viszálya fogja beindítani, melynek során a Földre vágyódó Maximus (Iwan Rheon) puccsal átveszi a hatalmat bátyjától, az uralkodó Black Bolttól (Anson Mount). Utóbbi az emberek világába fog menekülni, miközben odahaza meg valóságos polgárháború tör ki.

A Trónok harca után az ABC sorozatában is egy hataloméhes fazont alakító Rheon, továbbá A biztonság záloga és A hamisító című filmekből ismert Mount mellett Serinda Swan (Medúza), Eme Ikwuakor (Gorgon), Ken Leung (Karnak), és Isabelle Cornish (Kristály) fogják játszani a főbb szerepeket a szériában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik