Kultúra

Nem ússzuk meg: az Alkonyat és Az éhezők viadala is visszatérhet

Vámpír-tinirománc, disztópia-tinirománc, a Lionsgate tudja, mi kell a népnek – vagy nem fél lenyomni a torkán, amit gondol, hogy kell a népnek. Ennek örömére, úgy tűnik, feltámasztják két, már lecsengettnek hitt sagájukat, és további történeteket készítenek majd Az éhezők viadala és az Alkonyat univerzumában. A Variety úgy tudja, a Lionsgate vezető embere, Jon Feltheimer egy negyedéves bevételi megbeszélésen hozta fel a két franchise jövőjének témáját.

Nagyon sok elmesélésre váró történet maradt még, és készen állunk, hogy elmeséljük ezeket, amikor az alkotóink is készen állnak.

– mondta el Feltheimer, kiemelve, hogy csak akkor folytatnék a két sagát, ha a szerzők, Stephenie Meyer és Suzanne Collins is beleegyezik. Előbbi a négyrészes Alkonyat-sagát, utóbbi Az éhezők viadala-trilógiát jegyzi, mindkét könyvszérián nyújtott kicsit Hollywood: az Alkonyatból öt, Katniss történetéből négy film készült, előbbi több mint 3,3 milliárd, utóbbi 2,9 dollárt hozott világszerte. Mindkét történetben simán benne van a lehetőség, akár folytatásról, akár előtörténetről lenne szó, a nép esélyesen tódulna rá. A kérdés csak az: kell ez nekünk?

Az éhezők viadala befejező része nem akar a kedvedben járni
A nagy franchise-ok zárásától várt csinnadratta, lélekemelő zene és katarzis helyett A kiválasztott befejező rész valami sokkal jobbat ad: nem kamuzik. Kritika.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik