Kultúra

Előkerültek Marilyn Monroe utolsó fotói

A felvételek a színésznő halála előtt két héttel készültek. Mázlival kétmillió forintért akár odahaza is lehet egy eredeti Marilyn portrénk a panelban.

Marily Monroe több mint százötven, eddig nyilvánosságra nem került fotóját készülnek elárverezni az Egyesült Államokban.

A felvételeket George Barris művész készítette a Cosmopolitan című magazin megrendelésére, s eddig egy magángyűjteményben őrizték őket.

A fényképek 1962 júniusában készültek Los Angeles több helyszínén, tengerparton, szobában, hegyvidéken, pár héttel az akkor harminchat éves színésznő halála előtt.

Az árverésről beszámoló RealClear magazin szerint valószínűleg ezek az utolsó felvételek Marilyn Monroe-ról. A kollekciót egy magángyűjtő vásárolta meg közvetlenül George Barristól még 1980-ban.

Az árverést a Paddle8 internetes aukciós ház tartja, licitálni is online lehet. A fotók kikiáltási ára 8-24 ezer dollár között mozog, vagyis némi mázlival akár kétmillió forintért is akaszthatunk odahaza egy eredeti Marilynt a panel falára.

Marilyn Monroe 1926. június elsején született Norma Jeane Mortenson néven Los Angelesben, és épp ötvenöt éve, 1962. augusztus ötödikén halt meg.

Ő az 1950-es évek tán legismertebb szexszimbóluma. „Buta szőke” filmszerepeivel szerzett hírnevet, színésznőként egy évtizedig volt aktív, filmjeiből kétszázmillió dollár folyt be.

 

(Kiemelt kép: Getty Images/Courtesy of Capital Art/ Frank Worth)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik